Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Šta je FlashFire aplikacija, čemu služi i zašto bi trebalo da je koristite!

Šta je FlashFire aplikacija, čemu služi i zašto bi trebalo da je koristite!

Evo čemu služi popularna FlashFire aplikacija i zašto bi svaki Android korisnik trebalo da je barem proba.

Kao i uvek, trudimo se da vam prenesemo sve važne vesti, ali i da vas uputimo u to koje su aplikacije dobre za modifikovanje Android uređaja. Ne bi bilo fer da ne pomenemo čuvenu FlashFire aplikaciju popularnog “Chainfire” programera.

U pitanju je najnaprednija alatka za flešovanje firmware-a, direktno sa root-ovanog telefona. FlashFire može flešovati cele firmware slike (eng. image) različitih proizvođača, kao i OTA ili ZIP nadogradnje. Sve ovo pritom ne narušava već postignuti root. Obično za ovakav posao je nekada bio potreban neki custom recovery. A kao što vidite, sada je to moguće i bez njega, direktno sa telefona.



Takođe, FlashFire nudi mogućnost pravljenja rezervnih kopija i oporavljanje istih, u nekoliko različitih formata. Te kopije mogu da se kasnije sačuvaju na internoj memoriji, memoriji MicroSD kartice, na USB flash disku ili direktno na memoriju računara putem WiFi konekcije.

U suštini, FlashFire je naslednik nekada veoma uspešne Mobile ODIN aplikacije. No, ispod haube se ove dve aplikacije baš razlikuju. Osim toga, Mobile ODIN aplikacija je namenjena samo za starije Samsung uređaje, dok je FlashFire za sve.

Zašto koristiti ovu aplikaciju? Pa, razlog je očigledan. Ona nudi više alatki na jednom mestu, koje pride ne uslovljavaju korisnika time da moraju da imaju desktop računar u blizini prilikom njihvog korišćenja. Takođe, ova aplikacija unutar sebe ima kategoriju "Intstructions" koja nudi pomoć i uputstvo za njego korišćenje. Na kraju krajeva, Chainfire je vrhunski programer i sve što potiče od njegovih vrhova prstiju, to ne može da bude loše.



Treba imati u vidu da je FlashFire izuzetno moćna aplikacija te bilo dobro oprezno je koristiti. Ukoliko je koristite bez prethodnog upoznavanja sa njom i njenim mogućnostima, mogući su softverski kvarovi (eng. softbrick), hardverski kvarovi (eng. hardbrick) ili u najbezbolnijem scenariju, gubitak ličnih podata. Dakle, bilo bi dobro da posetite par foruma i raspitate se o tome kako se koristi FlashFire, barem dok mi ne napravimo uputstvo. Preoručujemo www.XDAdevelopers.com.

FlashFire do skorije nije mogao da se nađe na Google Play prodavnici, međutim to sada nije slučaj. Prilažemo vam link putem kog možete direktno sa Google Play prodavnice da preuzmete FlashFire aplikaciju:

>> FlashFire by Chainfire <<