Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Stigla je aplikacija za KupujemProdajem.com! [TEST]

Stigla je aplikacija za KupujemProdajem.com! [TEST]

Sada možete mnogo lakše da postavite nov oglas na KupujemProdajem.com, kao i da pregledate pristigle poruke i odgovorite na njih. Evo kako izgleda nova KupujemProdajem.com aplikacija.

Prelistavajući Google Play prodavnicu, naišli smo na KupujemProdajem.com aplikaciju koja je u BETA fazi. Radi se o najvećoj platformi za prodavanje polovnih ili novih stvari, kako onih opipljivih, tako i onih digitalnih, pa sve do servisa i usluga.

 



Prosto je neverovatno da do sada nismo imali KupujemProdajem.com aplikaciju. Doduše, oni su nedavno objavili kako je sama platforma postala “mobile friendly,” tj. kako je platforma prilagođena da bolje radi na mobilnim telefonima. Opet, celo to korisničko iskustvo nije baš kompletno. Jednostavno nedostaje mnogo toga što aplikacija može da ponudi, a to je prisup određenim sekcijama u tri dodira.

Srećom po sve koji posluju na KupujemProdajem.com, a ima ih baš mnogo, stigla je aplikacija koja treba drastično da olakša korišćenje platforme. Napominjemo, sve je još u BETA fazi, verzije 0.1.6. No, zanimljivo je to da aplikacija već ima više od 10.000 preuzimanja! Mi smo je koristili par dana i nismo primetili baš nikakve greške što znači da bi crlo brzo trebalo da izađe iz BETA faze!

>> Najbolji ali polovni telefoni do 300€! [2017] <<

Nismo sigurni koliko dugo je aplikacija u etru, ali vidimo da je poslednja ocena ostavljena 7. februara, što nas navodi da zaključimo da je aplikacija lansirana početkom pomenutog meseca. Da ne bude zabune, ovo je zvanična aplikacija jer je email programera registrovan na “android@kupujemprodajem.com” email što pripada domenu kojem može da pristupe samo zaposleni KupujemProdajem.com kompanije.



Ok, hajdemo onda vidimo kako je aplikacija napravljena. Kada je pokrenete prikazaće vam se lista poslednje dodatih oglasa što zapravo čini početnu stranicu aplikacije.

U donjem levom uglu možete videti da se plavi “Kućica” ikonica ispod koje piše “Početna”, što naravno reprezentuje taster putem kojeg se vraćate na početnu stranicu.

U samom vrhu imate panel za pretragu oglasa kao i opcije za filtriranje oglasa prema kategoriji i mestu. Naravno, tu je i taster “Filetri” putem kog možete dodatno da filtrirate listu oglasa koji pretražujete.



Ukoliko ste prethodno zapratili neke oglasi, onda njima možete pristupiti dodirom na “zvezdica” taster koji se nalazi u produžetku panela za pretragu oglasa.



Ako pristupite nekom oglasu sa liste, onda ćete imati prikaz kao i na račuanru. Dakle, fotografija oglasa je “u čelu” ispod koje se niza naziv oglasa, u kom stanju je proizvod, njegova cena, koliko puta je viđen oglas i opis oglasa.

Ispod imamo i taster za kontaktiranje oglašivača putem poruke, naravno u okviru KupujemProdajem.com platforme. Tu je i taster “Pozovite” koji vas vodi direktno u aplikaciju za pozivanje sa ispisanim brojem na ekranu. Samo je potrebno kasnije dodirnuti na taster za pozivanje.

Ispod tastera koji su tu za kontaktiranje oglašivača se nalaze i najnovije ocene koje vas ukratko upoznati sa oglašivačem.

Imajte na umu da u samom vrhu stranice, u okviru posebnog panelčića, imate taster za korak unazad, taster za deljenje oglasa, za njegovo praćenje, taster za ignorisanje oglasa, kao i taster za prijavljivanje oglašivača u slučaju da je u pitanju neka prevara.

Moramo istaći da se oglasi učitavaju neverovatno brzo! Slike su dostupne za pregled gotovo odmah, opis takođe, kao i sve ostalo naravno.

Na dnu stranice uvek borave pet ikonica: početna, poruke, novi oglas. obaveštenja i moj kp.

“Poruke” kategorija je od posebnog značaja za ovu aplikaciju jer svi koji svoj posao vode na ovoj platformi imaju poteškoća sa komunikacijom u hodu. Jednostavno nekada je prosto komplikovano pročitati pristiglu poruku preko telefona, a još koplikovanije odgovoriti na nju.

KupujemProdajem.com aplikacija je taj problem rešila jer praktično poseduje “messenger” koji vam olakšava da bruo i jednostavno razmenjujete poruke. Čak možete dodati link koji vodi ka oglasu.

Kada pristupite kategoriji “poruke” prikazaće vam se lista svih obavljenih konverzacija. U samom vrhu ćete imati i broj koji iznačava koliko konverzacija imate, ali i broj konverzacija u koje još niste stupili, odnosno nepročitane poruke.

Imate i taster za filtriranje poruka ukoliko želite da definišete koje poruke želite prvo da vam se prikazuju.

Kategorija “obaveštenja” vam omogućava da pratite sve aktivnosti vaših oglasa. To se odnosi na informacije o isteku oglasa, da li neko prati vaš oglas i sve što se tiče servisnih obaveštenja, ali ne i poruka.

Taster “moj kp” vas praktično vodi ka dodatnim opcijama gde možete pristupiti podešavanjima vašeg naloga, svojim ocenama, pretplatničkim inormacijama, da zatražite pomoć ili da pregledate oglase koje ste vi postavili.

Tu je i taster za podešavanje aplikacije koji vas vodi ka opcijama koje se tiču tonskih obaveštenja i vibracije. Verujemo da će lista ovih opcija biti proširena u budućnosti, kada aplikacija izađe iz BETA faze.

I na kraju, u samom centru panela koji boravi na dnu početne stranice, se nalazi taster za postavljanje oglasa. Sve je identično procesu koji se obavlja putem računara, samo što je sve znatno brže zahvaljujući aplikaciji.

Kada dodirnete na “novi oglas”, prikazaće vam se stranica unutar koje treba da odredite kategroju predmeta, servisa ili usluge koju prodajete. Možete da napišete naziv oglasa pa će aplikacija automatski predložiti kategoriju, a možete i sami, ručno odrediti kategoriju.

Potom ide stranica u okviru koje treba da postavite fotografije, naziv oglasa, da li nudite ili tražite, cenu, opis i još mnogo što šta.

Fotografiju možete dodati iz galerije telefona, ali možete i da načinite novu dodirom na taster “uslikaj”.

Nakon što definišete vaš oglas, potrebno je da odredite da li će on biti standardan ili ćete koristiti svoj kredit iz pretplate i malo ga “pogurati” uz razne opcije koje platforma KupujemProdajem.com nudi.

I na kraju, potrebno da je proverite vaše lične informacije, štiklirate opciju da garantujete tačnost unetih podataka i dodirnete na “postavi oglas”.

To je to! Sve je vrlo poznato i ništa strano, što je vrlo bitno, a sa druge strane prilagođeno za telefon i “krupne prste” raznoraznih prodavaca i kupaca.

Da se razumemo, aplikacija ne donosi nikakve nove tehnologije, barem za sada, ali to ne umanjuje naše oduševljenje jer konačno možemo lako da pošaljemo ili odgovorimo na poruku putem telefona. Konačno možemo direktno sa telefona, putem kojeg inače i kreiramo sve slike proizvoda koje prodajemo, postavimo oglas.

KupujemProdajem.com aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice, potpuno besplatno, odmah! Ali, pst… Mi vam nismo rekli! Sigurno da ekipa iz KupujemProdajem.com ne želi od nas da govorimo o njihovoj BETA aplikaciji. No, to je prosto naša novinarska dužnost, da njuškamo i šuškamo…