Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Stigla nova, sjajna Motion Still aplikacija sa AR nalepnicama!

Stigla nova, sjajna Motion Still aplikacija sa AR nalepnicama!

Motion Still 2.0 aplikacija je dobila novi dizajn i podršku za nalepnice koje se koriste u izmenjenoj realnosti.

Krajem prošle godine, Google je lansirao novu aplikaciju za Android i iOS koja pomoću kamere telefona pravi zanimljive GIF-ove tj. “žive” fotografije. Do sada je bilo nekoliko nadogradnji i zakrpi, ali ništa time se ništa nije drastično menjalo.

 



Pre par dana, Google je lansirao novu verziju ove aplikacije sa brojnim izmenama. Osim potpuno novog korisničkog izgleda, tu su i nalepnice koje se mogu koristiti za izmenjenu realnost.

>> Kako napraviti “Live Photos” tj. žive fotografije na bilo kom telefonu? <<

Kada pokrenete aplikaciju, kao početna stranica će vam se prikazati ono što kamera telefona vidi (eng. viewfinder). Sve je mnogo jednostavnije u odnosu na prethodnu verziju. Sada su tu tasteri za okidanje, za pregled prethodno načinjenih GIF-ova, za promenu režima i za odabir stikera. Sve je “spakovano” u jednom panelu, čisto i pristupačno.

*Fotografija sa leve strane prikazuje stariju verziju aplikacije, a fotografija sa desne strane, noviju verziju aplikacije.

Kao što vidite, pored tastera za okidanje je taster za promenu kamere i taster za pregled prethodno okinutih fotografija, odnosno GIF-ova. Iznad tastera za okidanja se nalaze režimi pa ako prevučete prstom preko ekrana promenićete i režim.



Prevlačenje prstom sa leve na desnu stranu ekrana se pristupa “AR Mode” režimu koji podrazumeva nalepnice za izmenjenu realnost.

Iako sve ovo u suštini nije ništa potpuno novo, dobro je videti da Google ne planira da napustio Motion Still aplikaciju jer je ova nadogradnja praktično potvrda tome. No, postoji nešto što je zapravo pravi novitet, a to je mogućnost pravljenja GIF-ova kamerom telefona koristeći AR nalepnice! To do sada nismo imali… A ne možemo reći da to nije zgodno, zar ne? Pogotovo za one koji se bave društvenim mrežama i koji imaju potrebu za kreiranjem zanimljivog sadržaja na svakodnevnoj bazi.

Naravno, aplikaciju već sada možete preuzeti sa Google Play prodavnice, potpuno besplatno. A za one koji nisu upućeni, Motion Still je integrisan u Gboard tastaturu, nekada znanu kao Google tastatura, radi što zgodnijeg kreiranja GIF-ova.