Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

YouTube GO - Gledajte video snimke i bez interneta…

YouTube GO - Gledajte video snimke i bez interneta…

Google je lansirao novu YouTube GO aplikaciju koja omogućava korisnicima gledanje video snimaka u režimu bez interneta. Evo kako to funkcioniše i gde će sve to ova aplikacija biti dostupna za korišćenje.

Bez obzira na to što je internet sve brži i brži, što je dostupan praktično svuda, pregled YouTube snimaka nije uvek tako fluidan. Najviše zbog toga što u manje razvijenim zemljama brz internet nije svima dostupan. Osim toga, šta ako boravite van grada neko vreme, gde internet nije dostupan?

 



Google je svestan toga te je rešio da napravi YouTube aplikaciju koja će korisnicima omogućiti da sačuvaju video snimke za pregled u “offline” režimu. Oni su još u septembru, prošle godine, najavilli da će lansirati ovakvu aplikaciju uz obećanje da će svima biti dostupna za preuzimanje. Ispostavilo se da nije tako. Trenutno je nova YouTube GO aplikacija u BETA fazi i mogu je koristiti samo oni koji dolaze iz slabije razvijenih zemalja. Zamislite, Srbija je na toj listi…

U čemu je štos… Pa jednostavno. Tvorci YouTube sadržaja će uskoro dobiti mogućnost da biraju koji će to njihov video biti dostupan za preuzimanje radi pregledanja u režimu bez interneta, a koji ne. Kasnije, YouTube GO korisnici mogu da pre pregledanja videa odaberu opciju za njegovo preuzimanje na memoriju uređaja u nižoj ili višoj rezoluciji. To znači da internet više neće biti potreban za pregledanje svih ranije sačuvanih video snimka sa YouTube-a. Čak je putem Bluetooth-a moguće podeliti sa prijateljimai te sačuvane YouTube video snimke.

Zašto je ovo ustvari korisno? U mnogim situacijama… Kada vam je potreban neki “tutorijal” negde gde nemate pristup internetu. Recimo da želite da napravite radni sto. Imate tutorijal na YouTube, ali radnja i alat su vam u selu. Na ovaj način, potpuno legalno možete preuzeti YouTube snimak i sačuvati ga za kasnije pregledanje bez interneta.



Još jedan primer. Vaše dete treba da operiše krajnike što znači sedam dana na odeljenju, bez interneta. Zar ne bi bilo lakše kada bi svi crtaći i ostali snimci zanimljivi detetu mogli da se preuzmu u dva dodira? Kasnije, jednostavne pokrenete aplikaciju i detetu pustite sačuvane snimke.

Prema komentarima na forumu, YouTube GO aplikacija se ne može koristiti u SAD. Mi smo je probali kod nas, u Srbiji, i funkcioniše, ali kako stvari stoje nije moguće preuzeti video jer trenutno ni jedan YouTuber nije omogućio to. Uglavnom, čuvanje snimaka nije moguć u 720p i 1080p rezoluciji te iz YouTube-a smatraju da neće biti nekih ozbiljnih narušavanja copyright-a… A i da se dogodi to, nije teško utvrditi o kome se radi jer je prethodno obavezna registracija putem broja telefona. Proces registracije za YouTube GO je identičan onom procesu registracije za Google Allo.

Na ovom LINKU možete da se pretplatite za obaveštenje o lansiranju zvanične YouTube GO aplikacije, a evo LINKA ka aplikaciji na Google Play prodavnici. A OVDE možete da preuzmete YouTube GO u apk formatu i instalirate je sa memorije uređaja.