Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

YouTube za decu se upravo pojavio! (VIDEO)

YouTube za decu se upravo pojavio! (VIDEO)

Šuškalo se šuškalo i na kraju dočekalo! Google je lansirao YouTube Kids aplikaciju namenjenu za decu i roditelje.

Kompanija navodi da je nekoliko timova u okviru Google-a poslednjih godinu dana radilo na tome da se deci i roditeljima olakša korišćenje sadržaja YouTube-a. Rezultat tog napora je redefinisana YouTube aplikacija sa fokusom na sadržaj koji je prikladan deci.

 



Kao što možda i očekujete, selekcija video klipova u okviru YouTube Kids platforme je svedena na ono što Google smatra da je “prikladno za celu familiju”. Deca i roditelji mogu birati između četri kategorije: emisije (eng. shows), muzika (eng. music), edukacija (eng. learning) i istraži (eng. explore).

Naravno tu je i lupica preko koje jednostavno možete pristupiti konkretnom sadržaju. Obzirom da će deca često koristiti ovu aplikaciju, u ukviru pretrage preko lupice uključena je i pretraga glasom. To će deci omogućiti da nesmetano pretražuju svoj omiljeni sadržaj.

Ono što je super u vezi ovog projekta je to što je aplikacija tako osmišljena da deca mogu uvek brzo i lako da dođu do zanimljivog i edukativnog sadržaja. Sa druge strane za roditelje je fenomenalno to što ne moraju da brinu da li će im dete naleteti na neki nepristojan ili neprikladan sadržaj. Takođe, tu su neke funkcije koje roditelji mogu koristiti. Neke od tih opcija odnosno funkcija su:

  • Podešavanje vremenskog perioda koje dete može provesti uz YouTube Kids.
  • Podešavanja koja uključuju manipulaciju tonova i zvuka.
  • Podešavanje koje roditeljima omogućava isključivanje pretrage kako bi se sadržaj limitirao na ono što je u kategorijama.
  • Dodeljeni “feedback” taster koji roditeljima omogućava da prijave neku grešku u radu aplikacije ili naprikladan sadržaj.

 

YouTube Kids Screenshot 730x491 Google launches YouTube Kids on Android and iOS

Kako se govorilo ranije YouTube Kids je trebao biti dostupan samo za Android, međutim ispostavilo se da je ova aplikacija dostupna i na iOS App Store-u. Za sada nemamo informacije da li će se pojaviti neki konkretan domen ili aplikacija za desktop računare ali uskoro će se i to saznati. Do tada uputite se na priloženi link i preuzmite YouTube Kids:



Android - YouTube Kids

iOS - YouTube Kids