Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook lansirao svoju novu aplikaciju, Notify! (VIDEO)

Facebook lansirao svoju novu aplikaciju, Notify! (VIDEO)

Facebook je rešio da iskoristi svoj najveći potencijal a to je publika! Upravo je lansirana Facebook aplikacija koja je najbolja alatka da partneri ove kompanije efikasnije stignu do publike, tj posete. 

Facebook je lansirao aplikaciju koja korisnike obaveštava o raznim vestima, sportskim događajima, vremenskoj prognozi i o ostalim informacijama. Sve te informacije i obaveštenja bivaju prikazana na zaključanom ekranu, na svega jedan dodir od vas.

Aplikacija se naziva Notify i već je dostupna za App Store prodavnici za iOS uređaje. Trenutno je mogu preuzeti samo vlasnici iPhone uređaja, međutim to će se vremenom promeniti, pa tako vrlo brzo možemo očekivati da i druge vodeće platforme dobiju Notify.



Naime, Notify pri postavljanju aplikacije upita korisnika koje su to teme koje ga interesuju, inače te teme Facebook naziva “stanice” (eng. stations), gde kasnije kada se pojavi nešto što može biti interesantno, telefon prikaže obaveštenje o tome da postoji nov, nepročitan sadržaj. Na ovaj način, korisnici mogu biti u toku svih dešavanja, a da pri tome ne moraju da traže ono što ih zanima.

Facebook Notify dolazi kao rezultat truda kompanije da ostane u trci sa ostalim gigantima koji su pre par meseci objavili svoje aplikacije sličnog karaktera. Primera radi, Apple je lansirao Apple News u junu, Twitter je lansirao Moments u oktobru, a Snapchat je lansirao Discover u januaru.

No, Notify je drugačiji od svih konkurentnih aplikacija koje su pomenuti giganti lansirali zato što se sav sadržaj ne čita unutar same Notify aplikacije. Notify je tu samo da obavesti Facebook korisnika o novom sadržaju, a dodirom na ta obaveštenja se pristupa direktno na sajt koji je objavio članak.

notify-pairing-14

Dakle, kao što smo objasnili, dodirom na obaveštenje se pristupa sadržaju direktno na sajtu, a prevlačenjem prsta preko obaveštenja se čuva za kasnije korišćenje. Sva obaveštenja se mogu podeliti na Facebook-u, putem email poruke ili bilo koje druge društvene mreže.



Facebook se potrudio da napravi ozbiljnu ekipu za sam početak pa tako Notify od samog starta dolazi sa podrškom partnera:  BuzzFeed, Bloomberg, CNN, Cosmopolitan, Eater, Fox News, Huffington Post, New York Times, Vice, Mashable i još mnogi drugi!

“Svako ima različita interesovanja, bilo da je to sport, javne ličnosti, novosti, filmovi, muzika ili kupovina, Notify olakšava da pronađete sva obaveštenja koja vas zanimaju uz pomoć velikog izbora “stanica” koje se mogu izabrati putem mnogobrojnih kategorija.” izjavila je menadžer proizvoda Julian Gutman.

Notify je ogroman potez Facebook-a u svetu izveštavanja, novinarstva i instant obaveštenja. Sve ovo inače uveliko koriste mnoge medijske kompanije, na sebi svojstven način, u nameri da čitaocima i internet korisnicima dostave sveže novosti. Kada to govorimo, mislimo na to da mnoge medijske kuće imaju svoje aplikacije i čitave sisteme informisanja putem email, stranica i naloga na društvenim mrežama i slično, sve u nameri da zadrže pažnju, a kasnije i lojalnost svojih čitaoca.

Facebook je razvio duboku saradnju i odnos sa medijima u proteklih nekoliko godina. Rezultat toga je upravo njihov novi prikaz novosti “News Feed” koji se odlično poklapa sa potrebama medija i oglašivača.



Preuzmite Notify sa priloženog linka:

>> Notify <<