Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Šta je novi Apple Music servis!?

Šta je novi Apple Music servis!?

Pre par dana na WWDC2015 je predstavljeno mnogo toga. Apsolutno sve je jako zanimljivo i gotovo o svemu smo preneli. vreme je da objasnimo šta je to "Apple Music" servis, šta sadrži i kako on funkcioniše.

Sve je počelo sa glasinama kako će Apple kupiti “Beat Music” još pre godinu dana. Nakon svih tih glasina, samo je bilo pitanje vremena šta će Apple uraditi, jasno je bilo da se nešto vezano za muziku sprema. Sve do WWDC2015 konferencije se nagađalo šta će to tačno biti, a u poslednje vreme se potenciralo to da će Apple predstaviti muzički striming servis koji će parirati Google Play Music i Spotify servisima.



>> Predstavljen je novi iOS9: najinteligentniji i najbolje urađeni iOS do sada! (VIDEO) <<

Sada, nakon WWDC2015 konferencije koja je održana u San Francisku, sve je zvanično: kompanija Apple je predstavila svoj novi muzički striming servis, prosto nazvan “Apple Music”. Apple Music servis će biti lansiran 30. juna za iOS, OS X i Windows uređaje uz pretplatu od 9.99$ nakon tri meseca probnog perioda.

Porodice do šest članova mogu deliti nalog po ceni od 14.99$, a podrška za Android će biti dostupna krajem leta, početkom jeseni. Dakle, ovaj servis će moći da se koristi i na Android uređajima.

Servis će na početnoj strani pružati preporuke pesama muzičkih eksperta. Sve dostupne liste sa pesmama (eng. playlist) će delom biti spakovane od strane zaposlenih u Apple-u, a ne kompljuterski gde će se kasnije na bazi interesovanja korisnika biti prikazane. “Baza interesovanja” se kreira pri prvom startovanju ovog servisa tako što će svaki korisnik morati da popuni anketu koja će ispitati njegov muzički ukus i preferiranja. Da bi sve ovo bilo još preciznije, korisnik će moći da prenese svoj istorijat sa iTunes-a.

>> Uporedili smo iOS 8.3 i iOS 9. Da li se nadograditi, pitanje je sad!? (FOTO) <<



Beats 1 radio

Apple takođe lansira 24h/7h uživo svetsku radio stanicu koja se naziva “Beats 1” koja će se emitovati iz Njujorka, Kalifornije i Londona. Sadržaj koji će se emitovati podrazumeva intervjue, novosti, emisije sa ekskluzivnim gostima i naravno muziku.

>> iPhone vam sada može reći ko vas zove iako broj nemate sačuvan u kontaktima! WWDC2015 <<

Connect

Funkcija zvana “Connect”  će omogućiti umetnicima da direktno inetraguju sa svojim fanovima. Umetnici će moći da koriste “Connect” kako bi postovali direktno na Facebook ili Twiter društvenim mrežama, ali i da sve te svoje aktivnosti sa tih društvenih mreža okupe na “Connet” u okviru jedne strane. Praktično će to biti mesto gde će umetnici moći da svoje fanove obaveštavaju o svim svojim novim radovima, tekstovima, fotografijama iza bine ili čak novim pesmama.



>> Sa novom iOS 9 platformom ste sigurniji nego ikada! <<

Šanse "Apple Music" servisa

Apple je jedan od najbitnijih “igrača” u tech svetu, to nije teško zaključiti zar ne? Ali to koliko će oni, sa svojim novim servisom “Apple Music”, uspeti da preotmu tržište striminga muzičkog sadržaja već dobro poznatom servisu “Spotify”, je ogromno “znak pitanja”!?



Sa svojom pretplatom od 9.99$ za mesec dana, Apple Music nije baš jeftiniji od ostalih muzičkih servisa ovog tipa. Dok “Connect” i “Beats 1” mogu biti krasni za korisnike, sa druge strane, i Google i Spotify nudi neke svoje zanimljive opcije i funkcije.

No, Apple ima jako moćni marketingški pogon kao i istoriju mzuičkih ekskluziva na iTunes što im “čisti put” ka uspehu Apple Music servisa. Ono što je sigurno je to da se tržište strimovanja muzičkog sadržaja upravo zahuktalo, pitanje je samo ko će preživeti!