Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

RxRemind je aplikacija koja će vas na vreme upozoriti da treba da nastavite sa svojom terapijom!

RxRemind je aplikacija koja će vas na vreme upozoriti da treba da nastavite sa svojom terapijom!

Ako ste se prehladili, ako vaše dete ima neki virus ili ako redovno podsećate svoje starije kada treba da popiju lekove, onda je RxRemind idealna aplikacija za vas. Ona će vas uvek potsetiti kada je vreme da se popije lek.

RxRemind je prosta aplikacija koja je dizajnirana kako bi korisnicima pomogla da redovno isprate svoje terapije, bilo da su one svakodnevne ili na određeni period. Ono što ovu aplikaciju čini posebnom je to što ona obaveštava kada je lek pri kraju kako bi korisnik mogao na vreme da obezbedi dovoljno leka i isprati celu svoju terabiju.

 



Korisnički izgled aplikacije nije ništa posebno urađen, ali ne može se reći da je ružan. Jednostavan je i lak za korišćenje što je najbitnije, pogotovu ako aplikaciju koristi neka starija osoba.

Početna stranica RxRemind aplikacije prikazuje sve terapije koje ste uneli i to u koje vreme se one primenjuju. Takođe, vrlo lako možete pregledati sve nadolazeće i obavljene terapije kretajući se kroz kalendar. Na dnu ekrana se nalaze nekoliko tastera pomoću kojih možete koristiti ostale funkcije RxRemind aplikacije.

Te ostale funkcije podrazumevaju pravljenje lične baze lekova koje koristite i njihov opis. Zatim možete dodati potsetnike koji će vas obavestiti kada treba da primenite neku od terapija. I na kraju, možete napraviti izveštaj o tome kako je terapija uticala na vas ili osobe o kojoj se starate, kako bi kasnije mogli da analizirate efikasnost narednih terapija.

Ukoliko dodirnete na tri tačkice taster za dodatne opcije tu ćete naći neke zanimljive informacije o alergijama gde takođe možete unositi informacije o tome kako se vaše telo ponaša u određenim preiodima.

Tu je i opcija za pronalaženje najbliže apoteke ili bolnice. RxRemind koristi Here Maps bazu podataka kako bi vas uputika ka najbližoj destinaciji.



Možda najiritantnija stvar kod ove aplikacije su reklame, međtim plaćanjem pune verzije toga ćete se rešiti vrlo brzo.

Sve u svemu, ovo je jedna mlada aplikacija koja će se vremenom usavršavati i biti bolja i korisnija. Trenutno, sve se svodi na inicijalnom postavljanju terapija i unošenja neophodnih informacija. Kasnije samo imajte telefon kod sebe i nećete morati ni o čemu više da brinete.

RxRemind je dostupna za besplatno preuzimanje na Windows 10 i Windows Phone uređajima.