Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC i kod nas zvanično predstavio svoj novi vodeći telefon! (VIDEO)

HTC i kod nas zvanično predstavio svoj novi vodeći telefon! (VIDEO)

Evo kako je teklo predstavljanje novog HTC 10 telefona, kada će on biti dostupan kod nas i još po neka informacija!

HTC je 6. maja u Srbiji zvanično predstavio svoj najnoviji model pametnog telefona, HTC 10. Naša redakcija je imala priliku da prisustvuje predstavljanju, te smo na kratko probali HTC 10. Prvi utisci su naravno odlični. Ekran pruža dobar prikaz slike, a dizajn je blago promenjen te je desetka ovaj put “ivičastija” nego ranije. Kamere su takođe unapređene, kao i čipset. Iako ne deluje tako, mnogo toga je promenjeno. 



Nekoliko važnih odlika koje izdvajaju novi HTC 10 od konkurentskih modela:

> Prvi telefon koji ima optičku stabilizaciju slike i povećani otvor blende (f / 1,8) na obe kamere.

> Najjasniji zvuk na tržištu – opremljen BoomSound Hi-Fi tehnologijom sa dva pojačala, posebnim zvučnicima za visoke, srednje tonove i baseve, ima 24-bitni DAC i DSP, a ima i čak 50 puta manje distorzije i 8 puta manje šuma od konkurentskih telefona.

> Sa vremenom odziva od svega 120 ms na komande korisnika, to je trenutno najbrži pametni telefon na svetu koji savršeno prepoznaje i najmanje i najbrže pokrete prstom po ekranu.

> Super LCD5 Quad HD ekran dijagonale 5,2 inča nove generacije koji prikazuje 30% više boja u odnosu na tradicionalni LCD i pruža fantastičan osećaj.

> Biometrijski senzor prepoznaje otisak prsta za 0,2 s.

> Hi-Res Audio slušalice se isporučuju uz uređaj, kao i brzi punjač izrađen po Qualcomm Quick-Charge 3.0 tehnologiji.



> Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB prostora za podatke, microSD sa podrškom do 2TB.

Pre nego što vam napišemo šta konkretno, pogledajte naše emitovanje uživo koje smo napravili tokom predstavljanja:

>> HTC 10 vs HTC One M9! Desetka je vredna nadogradnje! <<



Kamera svetske klase

„Sa modelom HTC 10 isporučili smo najbolje smartfon kamere dostupne na tržištu“, istakao je Marko Savković, direktor HTC product marketinga za region centralne i istočne Evrope (CEE). „To potvrđuje 88 bodova osvojenih na testu DxOMark, što je jedan od najboljih rezultata ikada zabeležnih sa kamerom pametnog telefona“, naglasio je Savković predstavljajući odlike novog modela.

HTC 10 je prvi telefon koji ima optičku stabilizaciju slike i povećani otvor blende (f / 1,8) na obe kamere. Glavna kamera ima novi i veći senzor sa 12 miliona UltraPixel-a nove generacije (1,55 µm po pikselu), brzi laserski auto-fokus, a prednja kamera širokougaoni objektiv od 86 stepeni i ekranski blic na prednjoj UltraSelfieTM kameri, što omogućava da ovaj pametni telefon snima izuzetno oštre fotografije visoke rezolucije u uslovima slabog osvetljenja – bilo da ste iza ili ispred objektiva. Sva podešavanja su na dohvat ruke, a „Pro“ režim nudi i napredne opcije za iskusnije fotografe, među kojima je i RAW format.

HTC 10 je ujedno i prava poslastica za audiofile, sa najjasnijim zvukom na tržištu. HTC kombinuje živopisan 4K video zapis sa prvim na svetu 24-bitnim stereo Hi-Res formatom snimanja zvučnih zapisa, koji beleži 256 puta više detalja nego standardni snimak zvuka i to na dvostruko širem opsegu frekvencija, što omogućuje autentičan audio doživljaj.



„Vrhunski zvuk zaslužuje i vrhunske slušalice pa smo u kutiji svakog HTC 10 telefona obezbedili i Hi-Res audio slušalice. Sa 8 µm tankom membranom od polimera i 70% većim zvučnicima, dobija se bogatiji zvuk i dva puta veći frekvencijski opseg, odnosno najbolje moguće audio iskustvo od samog momenta kada postanete korisnik HTC 10“, dodao je Savković.

HTC 10 je opremljen sa dva pojačala, posebnim zvučnicima za visoke, srednje tonove i baseve, ima 24-bitni DAC i DSP, a ima čak 50 puta manje distorzije i 8 puta manje šuma od konkurentskih telefona.

Vrhunski hardver i softver

Novi uređaj radi sa najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom sa unapređenom 4G LTE tehnologijom, 4 GB RAM memorije, 32 GB prostora za podatke sa microSD podrškom i mogućnošću proširivanja do 2 TB prostora za skladištenje.

Super LCD5 Quad HD ekran dijagonale 5,2 inča nove generacije prikazuje 30% više boja u odnosu na tradicionalni LCD i pruža fantastičan osećaj. Sa vremenom odziva od svega 120 ms na komande korisnika to je trenutno najbrži pametni telefon na svetu koji savršeno prepoznaje i najmanje i najbrže pokrete prstom po ekranu. Sigurnost korisnicima obezbeđuje čitač otiska prsta koji munjevito otključava uređaj za samo 0,2 sekunde, uz razvijen algoritam koji tokom vremena to dodatno ubrzava.

Uz vrhunski hardver, HTC 10 ima i vrhunski optimizovan softver – aplikacije se pokreću dvostruko brže i rade u skladu sa najvišim standardima. Uređaj dolazi sa Boost+ sistemom koji je ubrzava telefon, i smanjuje potrošnju baterije.

U saradnji sa kompanijom Google, HTC je korisnicima omogućio da sami prilagode HTC 10 svojim potrebama, pa je na telefonu maksimalno smanjen broj preinstaliranih aplikacija koje možda ne trebaju svima.

Dostupnost

HTC 10 će u Srbiji biti dostupan tokom maja, u dve fantastične nijanse: grafitno sivoj (Carbon Grey) i glečer srebrnoj (Glacier Silver). Uz novi model isporučuju se Hi-Res slušalice i punjač za brzo punjenje, izrađen po Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologiji, sa unapređenim upravljanjem toplotne disipacije, sa kojim se baterija puni brzo dok telefon ostaje hladan.