Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Renovirani Wiko kreće u nove pobede!

Renovirani Wiko kreće u nove pobede!

Družili smo se sa Wiko kompanijom gde smo saznali neke vrlo zanimljive informacije. Evo šta su do sada uradili, a šta možemo da očekujemo od njih narednih godina!

Prvog oktobra smo prisustvovali večeri koju je organizovao Wiko za svoje saradnike i medije sa ciljem da svi zajedno obeležimo uspešnu 2019. godinu kompanije!

 



Imali smo prilike da saslušamo Dubravku Živković, regionalnog menadžera prodaje, i pogledamo prezentaciju koja nam je predstavila dosadašnji rad kompanije i negde nagovestila koju su im dalji planovi...

Pre svega, bitno je da znate da je Wiko mnogo napredovao prethodnih godina te je brend u zapadnoj Evropi vrlo cenjen i prilično prepoznatljiv. Ono na šta Wiko skreće pažnju je izuzetno nisak procenat vraćanja telefona na servis što pokazuje koliku kompanija obraća pažnju na kontrolu kvaliteta u svojim proizvodnim pogonima koji se nalaze u Kini.

Takođe, Wiko skreće pažnju na to da nisu kineski brend, već da iz logističkih razloga svoje telefone, kao i većina drugih brendova poput Apple kompanije, proizvodi u Kini. Osim toga što su prisutni u Evropi, Wiko je tokom 2018. godine ostavi ozbiljan trag i američkom tlu nudeći određene modelte telefona preko mrežnog operatera.



Wiko se trudi da bude što pristupačniji, ali da ipak zadrži visok kvalitet izrade, moderan dizajn i pristojne performanse. Budući da pojedini Wiko modeli mogu da se kupe preko mrežnih operatera u mnogim državama, a pa i kod nas, sasvim je očekivano da već sada možemo primetiti rasprostranjenost kada je reč o korisnicima.

>> Wiko View - Test [2018] <<

>> Wiko View 2 Pro nam stiže! Evo o kavom telefonu se radi! (VIDEO) <<



>> Testirali smo Wiko View 2 Plus! Evo o kakvom telefonu se radi! [2019] << 

Ipak, prema navodima kompanije, ciljna grupa su milenijalci, ali i njihovi roditelji. A ako ste već upoznati sa Wiko brendom ili ste saznali za Wiko telefone gledajući i čitajući naše recenzije, onda ste sigurno primetili da je Wiko nedavno napravio jedan veliku “generalku” promenivši gotovo sve, pa čak svoj vizuelni identitet. Doduše, ne možemo reći da se radi o transformaciji, ali možemo reći da se radi o osveženom Wiko brendu.  Shodno tome, Wiko je malčice promenio svoj logo, kao i svoj slogan zmenivši stari “Let’s live it” u novi “Life never sleeps” .



Još jedna bitna promena koja se tiče nas korisnika je način imenovanja telefona. Ranije su ti nazivi bili prilično “sladunjavi”. Nisu odavali utisak odvačnosti. Međutim, to se sada promenilo, kako iz kompanije Wiko navode, te su uspostavili novi sistem imenovanja koji je jednostavniji i profesionalniji. Samim tim, mi već sada imamo “View range” i “Y Range” linije.

>> Na WMC 2019 su predstavljena dva predivna Wiko View 3 i View 3 Pro telefona! <<

“View Range” linija je dobro poznata i ona predstavlja uređaje iz srednje i više klase, dok sa druge strane “Y Range” linija predstavlja uređaje iz niže klase uređaja. Na našem tržištu se mogu pronaći određeni modeli iz obe linije, a mi bismo izdvojili Wiko View 3 i Wiko Y80 modele.

Wiko View 3 je idealan spoj modernog dizajna, funkcionalnosti, dobre cene i sjajnih kamera, dok sa druge strane Wiko Y80 može da ponudi maksimalne karakteristike za svoju cenu i klasu u kojoj se nalazi.

Wiko je vrlo ponosan na to što svi njihovi uređaji dolaze sa 4G povezivosti sa baterijom od minimum 4000 mAh, što je naravno za svaku pohvalu. Ipak, ističu da postoji jedan model sa 3G povezivošću jer su neka tržišta u kojim posluju prosto nedovoljno razvijena. 

Wiko obećava da će narednih godina ozbiljnije napasti srednju klasu sa što pristupačnijim telefonima koji mogu da ponude pre svega kvalitet izrade i harmoniju skladnosti koja zapravo predstavlja moderan dizajn. izdržljivu bateriju, dobru postavku kamera i naravno dobre performanse.

Kod nas na tržištu se u slobodnoj prodaji mogu naći skoro svi modeli novih Wiko View i Y Range linija, čak nešto stariji modeli, a mi bismo izdvojili za Y Range DualSIM jer već sada možete kupiti bez novčane nadoknade uz najniži paket preko Vip mrežnog operatera.

Što se tiče nešto naprednijih modela, onda je Wiko View 3 sigurno jedan od uređaja na koji bi trebalo da obratite pažnju i razmotrite ga. Naravno, mi ćemo vam pomoći u tome jednom detaljnom recenzijom Wiko View 3 modela koju ćemo napraviti u narednom periodu.