Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Facebook Messenger na telefon? (VIDEO)

Kako instalirati Facebook Messenger na telefon? (VIDEO)

Pogledajte kako da instalirate aplikaciju za dopisivanje i pozivanje prijatelja potpuno besplatno širom celog sveta! Ako imate Facebook nalog onda ćete moći u svakom ternu da se čujete sa svojim prijateljima! 

Najpopularnija društvena mreža na celom svetu je Facebook. Barem do sada oni imaju najveći broj korisnika ali i uticaja na celo društvo. Preko Facebook-a se druži, razmenjuju slike, informiše, zarađuje, dopisuje i od skorije poziva. Facebook već duži vremenski period ima svoju individualnu aplikaciju koja je tu prvenstveno za dopisivanje ali sada i za internet pozivanje.

 Mi smo rešili da vam pomogneme ako ste korisnik “početnik „ i pokažemo kako da instalirate aplikaciju „Facebook Messenger“  na pametnom telefonu! Kako biste instalirali aplikaciju ispratite sledeće upustvo

Kako preuzeti aplikaciju Facebook Messenger?

Facebook Messenger možete instalirati na pametan telefon koji pokreće Android, Windows Phone OS ili iOS. Za sva tri operativna sistema je procedura slična. Prvo što trebate da učinite je nađete aplikaciju Google Play za Android, App Store za iOS ili Windows Store za Windows Phone OS. Sve tri aplikacije su market sa kojih skidate sve ostale aplikacije. Zatim kada uđete na market, u „baru“ za pretragu, pretražite aplikaciju „Facebook Messenger“. Po završetku pretrage videćete ikonicu plave okrugle poručice u vidu oblačića sa belom cik, cak crticom. Kliknuvši na nju pristupate portfoliu aplikacije, komentarima korisnika koji su je koristili i sl. Tu se takođe, u blizini Facebook Messenger ikone, nalazi taster „instaliraj“ ili „install“ preko kojeg preuzimate aplikaciju i instalirate na vaš uređaj.

U cilju da vam olakšamo preuzimanje aplikacije dajemo vam direktne linkove za Facebook Messenger

>> Facebook Messenger - Windows Phone <<

>> Facebook Messenger - Android <<

>> Facebook Messenger - iOS <<Kako podesiti aplikaciju Facebook Messenger

Da biste podesili za rad ovu aplikaciju morate, kao i za sve ostale aplikacije, imati otvoren nalog. U ovom slučaju Facebook. Sigurni smo da ste to do sada već učinili ali ako niste, posetom sajta www.facebook.com možete to učiniti. Zatim, startujte Facebook Messenger koji ste prethodno instalirali. Na samom početku naići ćete na plavi ekran gde će biti ispisano vaše ime ako ste pre toga ulogovali na Facebook aplikaciju.

Ako niste, pojaviće vam se dva prazna isečka gde trebate uneti svoj mail i lozinku za pristup Facebook-u. Kada to učinite i pristupite F. Messenger-u upitaće vas za broj telefona i sihronizaciju sa njim. Ako želite možete to obaviti ako ne, možete ga preskočiti. Nakon toga naći ćete se u aplikaciji.

Kako koristiti aplikaciju Facebook MessengerKada završite instalaciju i postavku F. Messenger-a bićete u mogućnosti da se dopisujete sa Facebook korisnicima. Kako sa onim koje imate za prijatelje, tako i sa onim koji vam nisu prijatelji. Na početnoj stranici aplikacije nalaze se poslednja doposivanja koje ste imali. Na vrhu te stranice su tri kategorije i jedna opcija. Prva kategorija i podrazumevana je malopre pomenuta „nedavne poruke“. Druga je „ Grupe“ u kojoj možete kreirati grupe za dopisivanje ili koristiti već kreirane. Treća kategorija je za pregled svih Facebook prijatelja i uvid u aktivna dopisivanja. Četvrta ikonica je opcija za podešavanje F. Messenger-a. Kada želite da pozovete prijatelja, preko dialoga za dopisivanje možete pronaći malu plavu slušalicu u gornjem desnom uglu. Ako slušalica nije plave boje to znači da osoba koju želite da pozovete nije povezana sa internetom ili nema F. Messenger. Svakako ga uvek možete zamoliti da instalira Facebook Messenger kako biste mogli da se pozivate međusobno.

Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo da instalirate Facebook Messenger aplikaciju i da savladate osnove korišćenja.