Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako isključiti internet preko SIM kartice? (VIDEO)

Kako isključiti internet preko SIM kartice? (VIDEO)

Internet je čudo, a po nekad i u negativnom svetlu! Pročitajte kako da onemogućite paketne podatke na svom pametnom telefonu.

 

Nemojte zbog nedostatka informacija, da ne kažemo neznanja, doći u neprijatnu situaciju da morate da plaćate visoke račune zbog prekoračenja tarifnog paketa! Svi smo mi nekada morali da započnemo avanturu sa novim i “komplikovanim” pametnim telefonom. Sve nekako dođe kao igra i zanimacija, međutim neke stvari nisu za igranje jer kad stigne visok račun to uopšte nije zanimljivo!

 



Iz tog razloga smo vam pripremili uputstvo koje će vam pomoći da isključite internet preko SIM kartice tj. da isključite paketne podatke! Na ovaj način možete da predupredite sve nevolje koje donosi nepažnja pri nekontrolisanom korišćenju interneta preko paketa. 

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? <<

>> Šta je EDGE, 3G i 4G i kako na telefonu izabrati jednu od ovih konekcija? (VIDEO) <<

>> Kako pronaći besplatnu WiFi konekciju!? <<

Windows Phone

Ova platforma nas sve više i više oduševljava svojim načinom rada, izgledom i funkcionalnošću. Znamo da su WP, iOS i Android jako slični po pitanju funkcija međutim sve one imaju svoj šarm koji nas osvaja pri odabiru telefona.

Da bi ste isključili internet preko SIM kartice na Windows Phone uređaju neophodno je da uđete u podešavanja (settings), zatim u okviru naslova “sistem” (system) nađite kategoriju “mobilne mreže(cellular). Tu trebate u produžetku “paketni podaci(data conection) prebaciti prekidač na "isključi" (off).



Pogledajte video koji će vam olakšati proces isključivanja paketnih podataka:

Android

Ovo je platforma gde je sve jednostavno i komplikovano u istom trenutku. Samsung ima svoj interface, HTC svoj, LG svoj i tako dalje, pa je nekad zbunjujuće za korisnika da se snađe. Sa druge strane, Android platforma ima toliko načina da se modifikuje da se ne mogu nabrojati. Konkretno, internet preko SIM kartice na Android-u možete isključiti dodirom na skraćenicu. Obzirom da te skraćenice nema na svim telefonima rešili smo da vam napravimo upustvo koje je univerzalno i koje možete primeniti na bilo koji model telefona.

Prvo idite u podešavanja, zatim u okviru naslova "bežične veze i mreže" nađite opciju "korišćenje podataka". Na nekim Android verzijama možete direktno bez ulaženja u opciju isključiti internet dodirom na prekidač. Tamo gde to nije moguće morate ući u opciju i odštiklirati “paketni podaci”.



Nismo hteli da komplikujemo ali opet moramo da nagovestimo da naslovi ovih opcija variraju na raznim telefonima i Android verzijama. Pa ćemo samo nabrojati neke od mogućih naziva i naslova. “podešavanje” i “korišćenje podataka” su uglavnom svuda isto nazvani, a opcija “paketni podaci” nekada biva nazvana: "podaci za mobilne uređaje, podaci mobilne mreže i razmena podataka preko mobilnog uređaja".

*Engleske reči nismo koristili za Android uputstvo iz razloga što svaki Android uređaj ima srpski jezik. Ali ako kojim slučajem nemate srpski jezik pogledajte video koji pokazuje proces na engleskom:



iOS

Apple svoje korisnike ne forsira mnogo da iznova uče menjajući im nazive opcija i njihovu lokaciju. Zato će upustvo za iPhone uređaje biti kratko i veoma jasno. Dakle, uđite u "podešavanje" (general), zatim dodirnite na “mreža(cellular), pa prebacite prekidač na "isključi" (off) u produžetku opcije “mrežni podaci(cellular data).

U suštini veoma je jednostavno i lako, ovde pogledajte i video uputstvo koje će vam još više olakšati da nađete traženu opciju:

Takođe, pametno je spomenuti da je ovo obavezno ako putujete van zemlje. Nešto više o tome šta trebate da uradite sa svojim pametnim telefonom kada putujete van zemlje pročitajte na priloženom LINKU:

>> Kako da koristite Android telefon dok ste u inostranstvu? <<