Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti pesmu za ton poruke ili nekog drugog obaveštenja?

Kako podesiti pesmu za ton poruke ili nekog drugog obaveštenja?

Evo kako da postavite omiljenu pesmu kao ton bilo kog obaveštenja, bilo da je to SMS poruka, poziv, Viber poruka i slično.

Na mnogim telefonima korisnici su ograničeni pri odabiru melodije za ton poruke. Recimo Samsung na svojim telefonima dozvoljava samo tonove koji se mogu izabrati sa priložene liste. Nekada jednostavno želite da postavite pesmu ili neki drugi audio sadržaj za ton poruke koji se ne nalazi na toj listi.

 



Ako već imate pesmu na memoriji svoj telefona i želite da pretvorite samo refren pesme u melodiju zovna, onda pogledajte priloženo uputstvo:

>> Kako pretvoriti pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma? (VIDEO) <<



Sa druge strane, ne znate koju biste melodiju mogli da koristite kao zvono telefona ili ton obaveštenja, onda predlažemo da probate Zedge aplikaciju. Nešto više o toj vrlo korisnoj i besplatnoj aplikaciji pogledajte u detaljnom članku ispod:

>> Kako pronaći zanimljive melodije za telefon? [Zedge] <<

A sada da pređemo na kratko upustvo kako da instalirate Rings Extended aplikaciju i koristite je. 

Kako koristiti Rings Extended da biste promenili ton poruke, obaveštenja ili melodiju zvona?

Prvo što treba da uradite je da je preuzmete i instalirate. Možete je naći pretragom na Google Play prodavnici ili je možete preuzeti direktno sa ovog LINKA!



Nakon instalacije uputite se ka podešavanju poruka. Nije bitno koju aplikaciju koristite za SMS dopisivanje jer se u podešavanjima svih aplikacija takvog tipa nalazi opcija preko koje odabirate melodiju zvona. U našem slučaju je Google-ov novi SMS Messenger na Samsung Galaxy S4 telefonu.

Kada pristupite podešavanju naći ćete opciju “zvuk”. Dodirom na zvuk, izaćiće prozor koji vas pita kojom aplikacijom želite da dovršite operaciju. To je taj trenutak gde se Rings Extended pojavljuje i nigde više.



Kada odaberete Rings Extended pojaviće vam se načini i izvori preko kojeg se mogu odabrati melodije. Pa pored toga što se može izabrati pesma koju ste prethodno ubacili na telefon, imate i opciju da odaberete pesmu sa nekog cloud sistema.



Zatim pri odabiru izvora, izlistaće se sadržaj koji posedujete i dodirom na jednu od njih završavate ceo proces.


Rings Extended je toliko korisna aplikacija da korisnija biti ne može. Nemojte misliti da je predviđena samo za podešavanje tona poruke. Pomoću nje možete odabirati tonove za sve operacije koje uključuju tonsko obaveštenje.

Ono što je takođe super je što lako možete postaviti različite tonove ili pesme za različite kontakte iz imenika. Na ovaj način brzo i lako možete definisati posebnu melodiju zvona za svaki konakt ponaosob.