Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako slikati ekran na telefonu? (Video)

Kako slikati ekran na telefonu? (Video)

Imate novu temu na telefonu i želite da podelite sa svima kako to izgleda? Zašto onda ne slikate ekran (screenshoot)? Jednostavnom kombinacijom tastera možete slikati ekran telefona, pogledajte kako!

Slikanje ekrana često može koristiti za prezentaciju neke aplikacije, beleženje nekih tekstova na brz način i sl. Recimo da ne možete da startujete neku aplikaciju i konstanto vam izlazi neka greška. U tom slučaju možete slikati ekran i potražiti pomoć prijatelja ili na nekom forumu. Rubrika „početnički saveti“ vam donosi upustvo kako da slikate ekran na Windows Phone, iOS i Android telefonima.

 



Windows Phone 7+ OS

Na 90% telefona koji pokreće ovaj operativni sistem, kombinacijom tastera "Start" (taster za ulazak u metroview) i "Power" (taster za uključivanje telefona) se kreira „screenshot“  tj. slika se ekran.

Na novom Windows Phone 8.1 OS-u kombinacija je drugačija. Naime, treba pritisnuti i u isto vreme zadržati ta tastere za uključivanje telefona (eng. power) za pojačavanje zvuka (eng. volume up).

iPhone - iOS

Na Apple-ovim telefonima procedura je takođe prosta. Dužim pritiskom na taster zaključavanje uređaja (eng. power) i dodirom na taster za početni ekran (eng. home) slikaćete ekran na iPhone uređaju. Eto, to je ta jednostavna kombinacija tastera i redosled dodira.



Android OS

Za one koji koriste Android verziju ispod 4.0, moraće da se upute na Google Play prodavnicu i preuzmu aplikaciju No Root ScreenShot It“ koja će im omogućiti da slikaju ekran. Preuzimanje takođe mogu započeti direktno sa ovog LINKA.

Međutim svi koji koriste Android 4.0+, ovaj posao je „mačiji kašalj“. Dakle, dužim  istovremenim pritiskom na tastere za uključivanje telefona (eng. power) i za smanjivanje tona (eng. volume down) ekran će biti zabeležen tj. slikan.

Za pojedine Samsung i HTC Android uređaje, kombinacija tastera za slikanje ekrana (eng. screenshot) su taster za početni ekran (eng. home), taster za uključivanje telefona (eng. power) i taster za smanjivanje tona (eng. volume down).