Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji pametni satovi za fitnes! [2018]

Najbolji pametni satovi za fitnes! [2018]

Ovi pametni satovi su idealno rešenje za sve koji traže dobre fitnes uređaje! Osim toga što imaju sve fitnes senzore, oni mogu prikazati određena obaveštenja i dostaviti određene opcije i funkcije karakteristične za pametne satove. 

U samom početku, kada su polako počinjali da se pojavljuju pametni nosivi uređaji, oni su se delili na nekoliko kategorija, a najača od svih je uvek bila “fitnes”. Prosto su odlike takvog uređaja bile potrebnije.

 



Nije se mnogo toga promenilo za ovih par godina jer su uređaji koji nam pomažu da pratimo naše zdravlje i kondiciju od ogromnog značaja za nas. Pre svega, gojaznost je svetski problem koji je u porastu. Bolesti srca su takođe u porastu, a da ne govorimo o pritisku i slično.

Uređaji kao što su pametni satovi nam pomažu da u realnom vremenu pratimo svoje zdravlje i kondiciju. Sasvim je logičan razvoj nosive tehnologije koji podrazumeva jedan pametan sat koji poseduje sve funkcije nosifih uređaja. Dakle, današnji pametni satovi nisu tu samo kako bi nam prikazali obaveštenja, vreme, poruke i sl. Danas skoro svaki pametni sat ima apsolutno sve fitnes opcije.

>> Najbolje, potpuno besplatne, aplikacije za dijetu! << 

>> Pratite fitnes aktivnosti još lakše jer je izašla nova Google Fit aplikacija! <<

>> Najbolje fitnes aplikacije! <<

Ostaje samo pitanje koji to pametni satovi nude neke od najboljih fitnes opcija i funkcija a da ujedno imaju sve ostalo što se očekuje od njih. Mi smo napravili kratku listu najboljih pametnih satova koji se bez problema mogu koristiti i za fitnes potrebe.



Samsung Galaxy Watch

Samsung ima sjajne telefone koji se u ogromnom broju prodaju širom planete. Ti telefoni su odlično optimizovani da rade sa Samsung pametnim satovima tako da oprativni sistem koji ih pokreće, a to je Tizen, neće predstavljati ogroman problem. 

Nova Samsung Healt je dodatno unapređena i prilagođena tako da ima bolju sinhronizaciju sa nosivim uređajima, pa i sa Glaxy Watch-om. Zahvaljujući integrisanim GPS modulom, moguće je preciznije pratiti aktivnost korisnika, bilo da se radi o brzom hodanju, trčanju, planinarenju i slično.

>> Nova Samsung Health aplikacija donosi mnogo toga drugačijeg! <<

>> Kako koristiti S Health aplikaciju na root-ovanim uređajima sa aktiviranim KNOX-om? <<



Naravno, sam dizajn pametnog sada i izrada su odgromnog znača tako da je i to razlog zbog čega samo odlučili da ga uvrstimo na ovu listu. Pride, njegova cena nije previsoka. Istina, nije baš ni povoljna, ali svakako opravdava ono što se dobija za 300$. Recimo da je Galaxy Watch dobar pametni sat za sve, ne samo zamo fitnes.

>> Evo koji će pametni satovi dobiti nadogradnju na Android Wear 2 <<



>> Google je otkrio koji će to pametni satovi dobiti nadogradnju na Oreo verziju! <<

>> Lansiran je novi Android Wear 2 za nosive uređaje! Evo šta je sve novo... <<

>> Najbolji pametni satovi iz 2015 godine! <<

Fitbit Ionic

Ako su po nečemu Fitbit uređaji poznati onda neka to bude fitnes! Fitbit Ionic je najbolje moguće rešenje kada je reč o fitnes pametnom satu. Kada kažemo “najbolje” to stvarno mislimo. Ne postoji pametni sat koji će vas bolje služiti u fitnes svrhe od njega.

Dakle, Fitbit Ionic je pre svega fitnes uređaj, pa tek onda pametni sat. Međutim, na prvi pogled Fitbit Ionic ne deluje kao fitnes uređaj. Kućište mu je malo krupnije i oštrije, uslovno rečeno.

No, Fitbit Ionic poseduje GPS modul, optički senzor za praćenje rada srca, SpO2 senzor i  NFC modul. Moguće ga je potopiti u vodu do čak 50 metara što ga čini izuzetno otpornim. Njegova cena je 250$ i za ovaj pametni sat se može reći da je orijentisan primarno oko fitnesa pa tek kasnije oko svega ostalog.

>> Huawei predstavio pametne satove koje je cela planeta čekala! <<

>> Garmin je predstavio tri nova Fenix 5 pametna sata! [CES 2017] (VIDEO) <<

>> LG Watch Urban 2 je prvi Android pametni sat koji ima slot za NanoSIM karticu! <<

>> Ovo je Huawei Watch! Elegantan i moderan pametan sat sa odličnim ekranom! (VIDEO) <<

Fitbit Versa

Još jedan Fitpit pametni sat se nalazi na našoj listi jer nudi ono najbitnije u jednom prostom i jednostavnom pakovanju. Sve je pametno balansirano kod Fitbit Versa sata.

Njegov dizajn je suptilniji i daleko moderniji u odnosu na Fitbit Ionic. Ako izuzmemo nedostatak GPS modula, Fitbit Versa je pametni sat koji nudi sve što je potrebno jednoj fitnes osobi.

Od velikog znača je to što Fitbit Versa ima daleko povoljniju cenu u odnosu na prava dva pomenuta sata što će svakako uticati na vašu odluku. Ovde se pravi mala žrtva oko GPS-a kako bi se dobio sjajno dizajniran sat po ceni koja je niža i do 100$...

>> Blocks je prvi modularni pametni sat! (VIDEO) <<

>> Ovo je perfektno okrugli telefon! Ne, sačekajte, ovo je pametni džepni sat! <<

>> Wove je prva pametna narukvica koja ima potpuno savitljiv ekran! (VIDEO) <<

>> Qoulcomm najavio nove, sitnije čipsete za pametne satove! <<