Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 4.1.2 na Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus (GT-6200)?

Kako instalirati Android 4.1.2 na Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus (GT-6200)?

Evo kako da nadogradite svoj Galaxy Tab 7 sa Android verzije 2.3 na 4.1.2 JellyBean i tako unapredite tablet.

Još 2013 godine pojavila se zvanična Android 4.1.2 verzija za Galaxy Tab 7.0 Plus, međutim kod nas, mada i kod mnogih drugih regiona, nikada nije puštena OTA (eng. over the air) nadogradnja. Pojedini su još tada uspeli da se snađu i sami nadograde svoj tablet, ali pojedini nisu…

Kako bismo pomogli onima koji nisu baš vični po ovom pitanju, napravili smo detaljno uputstvo koje će i onima baš slabo upoznatima omogućiti da nadograde svoj Galaxy Tab 7.0 Plus. Evo šta je potrebno da uradite.



*Napomena

Ovo je moguće uraditi isključivo sa Windows 7 računara uz originalni USB kabal i internet konekciju.

1. Prvo je potrebno preuzeti i raspakovati zvanični Android 4.1.2 JellyBean (firmware) sa priloženog linka:

>> Android 4.1.2 JellyBean <<

2. Preuzmite Odin3 alatku sa priloženog lilnka i naravno otpakujte ZIP datoteku:

>> Odin3-v3.07.zip <<

3. Napravite rezervnu kopiju vašeg telefona ukoliko nešto krene naopako. OVDE imate uputstvo koje vam može pomoći da to uradite.



4. Napunite svoj uređaj na minimum 70% napunjenosti.

5. Uključite opciju “USB otklanjanje grešaka”. Ako ne znate kako se to radi, OVDE imate uputstvo.

6. Isključite uređaj i prebacite ga u Download stanje. To ćete uraditi dugim pritiskom tastera za uključivanje tableta i tastera za samnjivanje tona, sve dok se ne pojavi upozorenje ispisano žutim slovima. Tada jednostavno potvrdite ulazak u Donwload stanje kratkim pritiskom na taster za pojačavanje tona.

7. Sada pokrenite Odin3 alatku i povežite tablet sa računarom. Sačekajte nekoliko minuta dok Windows 7 ne preuzme i instalira sve neophodne drajvere. U slučaju da nešto krene naopako, jednostavno preuzmite i instalirajte Samsung Kies sa ovog LINKA.



8. Ako vam se u Odinu pojavi plava, (narandžasta ili zelena) kockica sa “ID-COM:****“ naslovom onda su drajveri uredno instalirani i možete da nastavite dalje.

9. U okviru Odin3 alatke imate taster “PDA”. Kliknite na njega i odaberite raspakovani firmware koji se otprilike naziva ovako "SER-P6200XXMF1-20130612092011.tar.md5".

10. Zatim sačekajte nekoliko sekundi dok se sve učita i onda kliknite na taster “Start”. Instaliranje može potrajati od 20 do 30 minuta.


To je to! Upravo se instalirali Android 4.1.2! Ukoliko vam je ovo uputstvo pomoglo, obavezno ga podelite na svojim društvenim mrežama! Pratite nas na Instagram, YouTube, Twitter, Facebook i Google+ društvenim mrežama!