Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Clean Master na Android uređaju?

Kako instalirati Clean Master na Android uređaju?

Teško da niste do sada naišli na aplikaciju Clean Master. Ako je niste koristili sigurno ste čuli za nju. Bez sumnje je u pitanju genijalna aplikacija koja pomaže da Android radi bez greške. Pročitajte uputstvo koje će vam pomoći da preuzmete, instalirate i koristitie Clean Master!

Već od 2012 godine Clean Master nam se pridružio na Google Play prodavnici, spreman da bude preuzet. Međutim malo ko je tada znao za ovog "majstora". Sada, Clean Master je najbolja aplikacija na svetu za održavanje Android platforme i njenih aplikacija. Svoj status je stekla sa svojim sjajnim alatkama, prelepim korisničkim izgledom i funkcionalnim vidžetima. Nešto detaljnije o svemu tome pročitajte na priloženom LINKU, a u daljem tekstu pogledajte kako da instalirate Clean Master.

>> Clean Master: recenzija i saveti <<

Kako instalirati i koristiti Clean Master

Pre svega morate preuzeti aplikaciju sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Zatim, nakon preuzimanja i instaliranja, startujte aplikaciju. Na ekranu će vam se pojaviti početna strana sa panelom koji nudi informacije o opterećenosti ROM i RAM memorije, kao i četiri alatke koje su vam najpotrebnije za održavanje i ubrzavanje telefona. Ove alatke ćete koristiti kada primetite da telefon štuca. Bitno je da iskoristite sve četri alatke kako bi ste maksimalno sredili svoj Android uređaj.



 

  1. Dodirnite na alatku nepotrebni fajlovi”, sačekajte da aplikacija skenira telefon i po završetku skeniranja dodirnite na zeleni taster “Očistiti smeće”.

  2. Zatim se vratite korak unazad i dodirnite na alatku “ubrzanje telefona”, takođe sačekajte da alatka obavi svoj posao i po završetku dodirnite na taster “ubrzaj” koji se nalazi ispod naslova “snažno ubrzanje”. To će vas odvesti do aplikacija koje se same pokreću, tu treba da deaktivirate auto-pokretanje dodirom na taster “ubrzaj. Čim to obavite vratite se korak unazad i opet dodirnite zeleni taster “ubrzaj kako bi ste kompletno ubrzali svoj Android uređaj.

  3. Sledeća alatka koju treba iskoristiti je “antivirus”. Dodirom na nju započinjete skeniranje. Po završetku pojaviće vam se lista aplikacija sa sadržajem koji može narušiti vašu privatnost. Da bi ste to rešili morate da dodirnete na svaki zeleni taster “očisti” koji se nalazi na listi. Ako naiđete na zeleni taster “odbrani se”, dodirom na njega preusmeravate se na Google Play prodavnicu gde morate skinuti dodatnu aplikaciju CM Security. Nećemo vam reći da ta aplikacija nije korisna i da je ne treba instalirati, samo ćemo spomenuti da nije neophodna za sređivanje vašeg uređaja. Onima koji žele visoku privatnost, CM Security je možda prava stvar za to.

  4. I na kraju alatka “uređivač aplikacija” koja će vam definitivno pomoći da rasteretite memoriju svog uređaja. Dodirnite tu i dobro pogledajte listu sa aplikacijama. One koje ne koristite slobodno obrišite jer ih uvek lako i brzo možete ponovo instalirati ako vam zatrebaju. Zatim dodirnite na isečakpremesti”, selektujte sve aplikacije i dodirnite na tasterpremesti na memorijsku”. Tom operacijom možete osloboditi memoriju svog telefona do čak 50%! Konkretno u našem slučaju, kolega i ja smo oslobodili po 400 MB! Zar to nije fantastično!?

  5. Poslednja stavka je aktiviranje magičnog čišćenja pomoću plutajućeg vidžeta koji će vam omogućiti instant ubrzavanje telefona u svakom tenutku! To ćete učiniti na sledećim koordinatama: na početnoj strani dodirnite "tri crtice" u gornjem levom uglu > na kontrolnoj tabli dodirnite skraćenicu “podešavanja” koja se nalazi na predposlednjem mestu na listi > u podešavanju nađite naslov “pomerajući vidžet”, ispod njega je opcija “podešavanje pomerajućeg vidžeta” na koju trebate dodirnuti > po dodiru na nju pristupate podešavanju pomerajućeg (plutajućeg) vidžeta. Podesite prekidač na “on” za sledeće naslove: uključi”, “uključi magično čišćenje” i “vibracija i zvuk. Kada obavite sve to primetićete na ivici ekrana malu metlicu sa procentom opterećonosti RAM-a. Kada dodirnete i prevučete to “uvce” (magični štapić) na dno ekrana (položena metla) započinje se instant čišćenje rama i tako ubrzava rad telefona. Sve to uz zanimljivu animaciju!





Nemojte se bojati da ćete nešto poremetiti i pokvariti svoj telefon. Ako ispratite ovo detaljno uputstvo sve što možete dobiti su bolje performanse uređaja. Ako želite da saznate nešto više o svim ovim funkcijama i aplikacije Celan Master-a kliknite na ovaj LINKAko naiđete na neki problem uvek nas možete kontaktirati na ovom LINKU ili na našoj Facebook stranici PametniTelefoni.rs