Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati bilo koji Windows računar putem otiska prstiju? [Windows Hello]

Kako otključati bilo koji Windows računar putem otiska prstiju? [Windows Hello]

Evo kako da otključate Windows 10 računar putem otiska prstiju koristeći povoljni COBO C1 USB čitač. #WinWithWindows

Microsoft ima funkciju koja se naziva Windows Hello. Ona nam omogućava da se svojim otiskom prstiju, skeniranjem lica ili retine oka, prijavimo na svoj Windows računar. Dakle, umesto da unosimo lozinku ili PIN, dovoljno je da pogledamo u ekran ili da prislonimo prst i računar je otključan tj. prijavljeni smo.

 



Međutim, za ovo je potrebno imati određen hardver. Za skeniranje retine oka ili lica su potrebne posebne kamere, dok je za otisak prstiju potreban čitač. Šta činiti u tim okolnostima? Pa, definitivno da rešenje ne leži isključivo u tome da menjate ceo računar. Naravno da postoje računari koji dolaze direktno iz kutije sa neophodnim hardverom za korišćenje Windows Hello sigurnosne provere, ali to ne znači su oni jedini kompatabini za to.

Većina korisnika nema računar koji ima ugrađen čitač otiska prstiju, niti ima kamere koje su kompatabilne za skeniranje retine oka, zar ne? Shodno tome, brojne kompanije su krenule sa prodajom hardvera koji je neophodan za korišćenje Windows Hello sigurnosne provere.

>> Kako pomoću čitača otiska prstiju na telefonu otključati Windows 10? <<

>> Kako otključati Windows računar putem čitača otiska prstiju na telefonu? [SVI TELEFONI] <<

>> Čitač otisaka prstiju vašeg telefona može dobiti neku funkciju više! <<

Naš lični stav je takav da se nikada ne bismo odlučili za promenu svog računara samo zbog čitača otiska prstiju ili kompatabilne kamere za skeniranje retine oka. Ali! Vrlo rado bismo kupili dodatak koji bi nam omogućio korišćenje Windows Hello sigurnosne provere. Još ako je taj hardver povoljan, onda tu nema mnogo dileme...



>> Koje su to korisne Windows 10 funkcije i kako se on ponaša na moćnim uređajima? (VIDEO) <<

U ovom slučaju ćemo vam pisati o COBO C1 USB čitač otiska prstiju za Windows 8.1 ili Windows 10 računare! Kladimo se da niste znali da postoji čitač otiska prstiju koji se putem USB-a konektuje sa računarom. Jesmo li upravu? Nije ni čudo budući da naše tržište nije adekvatno razvijeno.  

COBO C1 USB Fingerprint Module for Windows

No, zahvaljujući online prodavnicama, mi mođemo da naručimo bilo šta, pa i jedan čitač otiska prstiju za Windows 8.1/10 računar. A ako vam je sve ovo zanimljivo, onda ćemo vas iznenaditi jednim kuponom za COBO C1 koji će vam sniziti cenu sa 40$ na 30$. Što bi se reklo: vajdica!



COBO C1 USB čitač otiska prstiju možete poručiti na GearBest.com online prodavnici klikom na priloženi LINK. Pri kupovini je potrebno uneti kupon “COBO” kako bi se cena sa 40$ snizila na 30$.

>> COBO C1 USB Fingerprint Module for Windows 8.1 / 10 -  GOLDEN <<

COBO C1 USB Fingerprint Module for Windows



Ukoliko želite da kupite ovo, a do sada nikada niste kupovali putem internet, evo kako da dođete do kartice koja će vam omogućiti kupovinu putem interneta:

>> Kako najbrže, najlakše i najpovoljnije doći do kartice kojom možete plaćati putem interneta? [2016] <<

Uglavnom, uz mali USB dodatak, vaš računar je spreman za Windows Hello. Ali, pre nego što krenemo sa uputstvom, da spomenemo nešto više o Windows Hello funkciji.  

Osim toga što Windows Hello može da nas prijavi na naš računar bez unošenja lozinke ili PIN-a, on nam u kombinaciji sa Windows Passport omogućava da se prijavimo na razne sajtove i servise, bez unošenja lozinke! Zar ovo nije sjajno? Na ovaj način sebi olakšavate surfovanje internetom, ali ga i ubrzavate!



Takođe, kupovine u Microsoft prodavnici vrlo lako mogu obaviti skeniranjem lica, retine oka ili dodirom prsta na čitač. Ono što se nama baš dopada je to što sve radi bez greške i veoma fluidno. Čim računar detektuje otisak prstiju, on se za manje od sekunde otključa. Više o informacija o Windows Hello pogledajte u vide-u:

Kako postaviti Windows Hello sigurnosnu proveru koristeći eksterni čitač otiska prstiju?

1. Ukoliko imate Windows Hello kompatabilni računar ili ste vi jednostavno dokupili neophodan hardver, onda ste spremni za postavljanje ove sigurnosne provere.

2. Pristupite podešavanjima računara klikom na “Start” taster pa na “Control Panel” taster koji je u obliku mehaničkog točkića.

3. Zatim kliknite na kategoriju “Accounts

4. I na listi sa leve strane prozora pronađite i kliknite na kategoriju “Sign-in options”.

5. Ukoliko je vaš uređaj kompatabilan tj. ukoliko imate neophodan hardver, onda vam se prikazati različite opcije za postavljanje Windows Hello sigurnosne provere. Ukoliko vaš računar nije kompatabilan, onda vam se prikazati poruka “Windows Hello isn`t available on this device.

6. No, ukoliko je sve kako treba, onda je potrebno kliknuti na opciju “Add another” koja se nalazi odmah ispod naslova “Fingerprint”.

7. Windows će vas potom navoditi kako da skenirate prst. U zavisnosti od tipa čitača, moguće je prevlačiti ili dodirivati čitač. Uglavnom, slikovito će vam biti prikazano šta treba da radite.

8. Nakon dodavanja jednog prsta, uvek možete dodati još ostalih devet.

To je to! Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od koristi. Ukoliko imate neko pitanje, slobodno nam pišite u komentarima. Ne zaboravite da se pridružtie našoj Viber grupi klikom na ovaj LINK ili na priloženi baner.