Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako saznati da li je telefon kopija ili original? (VIDEO) [AnTuTu Officer]

Kako saznati da li je telefon kopija ili original? (VIDEO) [AnTuTu Officer]

Evo kako da uz pomoć nove AnTuTu Officer aplikacije saznate da li je telefon kopija ili ne.

Postoji nekoliko načina da se utvrdi da li je telefon kopija ili ne. Ni jedan način ne deluje toliko pouzdano kao ovaj o kom ćemo danas pisati. Zašto? Pa, ukoliko ste osoba koja ne prati tokove koji se odnose na pametne telefone, onda su velike šanse da vam svaki telefon deluje sumnjičavo. Mnogo puta nam se dešavalo da se kod nas raspituju o nekom telefonu da li je kopija ili ne, iako su prethodno utvrdili putem našeg prvog uputstva, koje smo ranije napisali, da nije. Pretpostavljamo je da je razlog tome neupućenost, pre svega, a i nepoverenje u način provere o kojima smo pisali.

 



Ok, možemo da vas razumemo zašto niste imali poverenja jer je način sa IMEI brojem zastareo pa sve deluje nelogično. Budući da smo dobili mnogo zahteva da detaljnije objasnimo i pokažemo kako se proverava da li je telefon kopija ili ne, mi smo rešili da pronađemo što lakše i jednostavnije rešenje. I uspeli smo u tome zahvaljujući novoj AnTuTu aplikaciji koja se pojavila pre mesec dana.

U pitanju je “AnTuTu Officer” aplikacija koja dolazi iz dobro poznate programerske kuće koja se oduvek bavila ispitivanjem hardvera i softvera telefona i tablet računara. Samim tim, nije teško imati poverenja u nju.

Ono što je najbitnije kod nje je to što se vrlo lako koristi. U svega par monuta i nekoliko dodira možete saznati da li se radi o običnoj kopiji, prosečnoj kopiji, vrhunskoj kopiji, nepoznatom modelu ili originalu! Dakle, ne samo da vas AnTuTu obaveštava da li je telefon kopija ili ne, već vam pruža uvid u to sa kakvom kopijom imate posla.

Pre nego što krenemo sa uputstvom, dodali bi to da postoje i drugi načini koji vam mogu pomoći da utvrdite da li je telefon kopija ili original. Neke od tih načina smo pominjali u našem prvom uputstvu. Na priloženom linku se o tome detaljnije informišite:

>> Kako proveriti da li je telefon kopija ili ne? <<

A sada konačno da krenemo sa kratkim i jednostavnim, ali detaljnim uputstvom. Evo šta je potrebno da uradite.



1. Prvo preuzmite AnTuTu Officer sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> AnTuTu Officer <<

2. Ukoliko želite da proverite telefon koji potpuno nov i nema podešen Google nalog, u tom slučaju vam prilažemo link sa kog možete preuzeti AnTuTu Officer bez uslovljavanja na prijavljivanje na vaš Google nalog. Jednostavno preuzmite aplikaciju na memoriju svog telefona, aktivirajte opcije “Noznati izvori” i instalirajte.



>> AnTuTu Officer.apk <<

3. Potom pokrenite prethodno instaliranu AnTuTu Officer aplikaciju.



4. Na računaru pokrenite internet pregledač i pristupite adresi: y.antutu.com.

5. Potom dodirnite na “Start” taster na telefonu, unutar AnTuTu Officer aplikacije.

6. Zatim skenirajte kamerom telefona QR kod će biti prikazan na ekranu računara.

7. Sačekajte da AnTuTu server obradi informacije.

8. Nakon obrade informacija AnTuTu servera, rezultati će vam biti prikazani na ekranu. U zavisnosti od toga o kakvom se uređaju radi, rezultat može varirati. U našem slučaju, uverili smo se da koristimo original HTC Desire 626.

*Sve priložene fotografije možete pregledati u punoj rezoluciji OVDE