Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako besplatno aktivirati neograničen prostor na Google Slike?

Kako besplatno aktivirati neograničen prostor na Google Slike?

Evo kako da omogućite neograničen prostor u Google Slike servisu i tako sve svoje fotografije i video snimke sačuvate u punoj rezoluciji!

Google je pri predstavljanju novih Google Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona obećao da će oni ići sa besplatnim, neograničenim Google Slike (eng. google photos) prostorom za skladištenje multimedijalnih podataka. Doduše, nije u pitanju “lifetime” period, već samo na tri godine. No, nije na odmet imati mogućnost da sve svoje slike i video snimke sačuvate na oblaku, u punoj rezoluciji, u narednih tri godine. Ali kako to obezbediti na telefonima koji nisu Google Pixel, druge generacije?

 



Da biste to mogli da izvedete potrebno je da vaš uređaj ima administrativan pristup sistemskim datotekama tj. da bude root-ovan. Na našem sajtu imate nekoliko uputstva koja vam mogu pomoći da to obavite. Takođe, pisali smo vam zašto je pametno root-ovati telefon, koje su posledice i objasnili šta je to konkretno. Izdvojite malo vremena i istražite tu temu, ukoliko se do sada niste susretali sa njom, bićete iznenađeni šta sve root donosi. Ako već imate root-ovan uređaj, onda je sve ostalo znatno lakše odraditi.

>> Šta je “Systemless Root”, koje su njegove prednosti i šta znači "systemless" prefiks? <<

*Napomena

Ovo uputstvo je preuzeto sa XDA-developers.com foruma. Tvorac ovog rešenja je član pomenutog foruma: emime12. Shodno tome, mi se odričemo svih odgovornosti.

Ono što smo do sada saznali po pitanju ovog rešenja je da se na nekim telefonima ipak ne može otključati neograničen prostor za Google Slike ili da postoje posledice u vidu deaktivranja određenih funkcija. Jedna osoba je prijavila da su kapacitativni tasteri njegovog telefona prestali da funkcionišu nakon što je primenio ovo rešenje.



Sa druge strane, ogroman je broj uspešnih pokušaja te smo ipak rešili da vam pišemo o ovome. Evo kako izgleda procedura:

1. Preuzmite "nexus.xml" datoteku i sačuvajte je na memoriji telefona.

2. Pokrenite neki malo napredniji menadžer datoteka. Ukoliko do sada niste preuzeli ni jedan menadžer datoteka, evo naših preporuka:

>> Najbolje "File Manager" aplikacije tj. najbolje menadžer datoteka aplikacije! <<



3. Koristeći naprednu menadžer datoteka aplikaciju pronađite preuzetu "nexus.xml" datoteku i premestite je u /system/etc/sysconfig fasciklu.

4. Dakle, prvo pristupite “root” isečku, pa na listi pronađite “system” fasciklu, pa “etc” fasciklu, pa pristupite “sysconfig” fascikli i na kraju samo tu premestite “nexus.xml” datoteku.



5. Potom dugim dodirom na “nexus.xml” datoteku inicirajte dodatne opcije. Na listi dodatnih opcija ćete imati opciju “permissions” na koju treba da dodirnete.

6. Kada vam se pojavi prozor sa raznim kockicama za štikliranje, štiklirajte sledećim redosledom:
- U prvoj koloni gledavši odozdo štiklirajte samo prvu kockicu u nizu.

- U drugoj koloni gledavši odozdo štiklirajte takođe samo prvu kockicu u nizu.

- U trećoj koloni gledavši odozdo štiklirajte prve dve kockice u nizu.

*Više o dozvolama kojim se sada bavite možete pročitati u našem članku gde smo aspolutno sve objasnili.

7. Za one koji su se dozvolama već bavili, potrebno je podesiti sve da status bude "644 (rw-r-r)".

8. Nakon postavljanja neophodnih dozvola, restartujte telefon.

9. Kada se telefon ponovo uključi, potrebno je pristupiti podešavanjima telefona, zatim kategoriji “Aplikacije”, na listi pronaći Google Slike (eng. google photos) i izbrisati njene podatke.

U slučaju da iz nekog razloga ne funkcioniše ovo rešenje, onda je potrebno odraditi sledeće:

1. Sa Google Play prodavnice preuzmite i pokrenite aplikaciju “BuildProp Editor”.

2. Potom pronađite sledeće linije u okviru “BuildProp” datoteke i izmenite te ih tako da na kraju piše "Pixel 2 XL, Goolge, Google i true"

ro.product.model=Pixel 2 XL

ro.product.brand=Google

ro.product.manufacturer=Google

ro.opa.eligible_device=true

Kada sve navedeno obavite, Google Slike servis će mislite da je vaš telefon Pixel 2 i omogućiti vam neograničeno čuvanje fotografija i video snimaka u punoj rezoluciji, u narednih tri godine. Tu će vam takođe biti dostupne i neke Pixel 2 tj. Pixel 2 XL pozadine što je svakako super. Originalan post iz kog su proistekla mnoga druga uputstva za razne modele telefona je zapravo bio namenjen za Xioami Redmi Note 3 telefon.

Postoji mogućnost da putem Magisk modula sve ovo odradite. Član foruma XDA-developers.com i programer “dariomrk” je napravio Magisk modul koji će ceo navedeni posao da obavi umesto vas. Sve što treba da uradite je da ga flešujete iz custom recovery-a.

>> Kako se instalira Magisk i šta je Magisk? [Systemless] <<