Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako bežično kontrolisati računar pomoću pametnog telefona?

Kako bežično kontrolisati računar pomoću pametnog telefona?

Niste kući a morate da započnete određenu operaciju na vašem računaru? Želite da pristupite svojim datotekama sa računara preko telefona? Udobno ste se smestili kako bi ste gledali film ali ste zaboravili da podesite prevod? Za sve to i još mnogo drugih stvari, TeamViewer je prava aplikacija!

TeamViewer se povezuje na svaki PC ili server širom sveta za nekoliko sekundi. Možete kontrolisati na daljinu PC vašeg partnera kao da sedite ispred njega. Više od 200 miliona korisnika veruju TeamViewer-u i pomoću njega olakšavaju svoju svakodnevnicu pri korišćenju računara. Pojavljivanjem pametnih telefona, bilo je neizbežno kada će se pojaviti aplikacija koja će telefonima omogućiti da se povezuju sa računarima i kontrolišu njime.

 



Privatnim korisnicima je ova aplikacija korisna, međutim pravnim licima je ovo spas! Kada novi radnik, kolega, odnosno zaposleni naiđe na poteškoće pri korišćenju neke aplikacije na računaru, pomoć mu stiže direktno od poslodavca odnosno kolege koji razume tu materiju. Kolega se pomoću ID-a konektuje na računar i uz lozinku koju mu radnik prenese, pristupa računaru i preuzima kontrolu. Na ovaj način se izbegavaju neprijatnosti sa mušterijama i rešavaju svi softverski problemi bez dolaženja na lice mesta.

Mi smo danas rešili da vam pokažemo kako da se povežete sa računarom pomoću pametnog telefona i preuzmete potpunu kontrolu nad njim.

Preuzimanje TeamViewer aplikacije na računaru

Prvo je neophodno da preuzmete aplikaciju na računaru sa priloženog linka:

>> TeamViewer <<

Kada pristupite TeamViewer sajtu, odaberite platformu koju koristite na vašem računaru i kliknite na “preuzimanje”.




Ako ste korisnik Windows 10 operativnog sistema, TeamViewer možete preuzeti i sa Windows Store-a. Jednostavnom pretragom dolazite do TeamViewer aplikacije i klikom na “install” završavate preuzimanje i instaliranje.


Preuzimanje TeamViewer aplikacije na telefonu

TeamViewr je kompatabilan sa Android, iOS, BlackBerry i Windows Phone 8 platformama. U zavisnosti od vaše platforme idite na market i pretražite aplikaciju po svom naslovu. Zatim, dodirom na “instaliraj” (eng. install) preuzmite i instalirajte TeamViewer. Prilažemo vam i direktne linkove ka aplikacijama:

Android

>> TeamViewer <<



iOS

>> TeamViewer <<

Windows Phone



>> TeamViewer <<

BlackBerry

>> TeamViewer <<

Povezivanje sa računarom

Nakon instalacije TeamViewer-a na računaru i pametnom telefonu, vreme je da se povežete.

Prvo startujte aplikaciju na računaru. Zatim ćete primetiti dva naslova, jedan je “Allow Remote Control”, a drugi je “Control Remote Computer”.

Ispod naslova “Allow Remote Control” se nalaze informacije koje morate preneti osobi koja pristupa računaru. Tako da ako pristupate svom računaru sa telefona, onda morate da unesete “ID i Pasword” u aplikaciju na telefonu. Ispod Naslova “Control Remote Computer” se nalazi prazno polje u koje vi unosite ID računara kome želite da pristupite.

Dakle, startujte aplikaciju na telefonu i u prazno polje unesite ID sa računara koji možete naći ispod naslova “Allow Remote Control”. Po unošenju ID-a dodirnite na taster “remote control” (kontrola na daljinu). Nakon unošenja ID-a, aplikacija će od vas zatražiti da unesete lozinku, nju ćete takođe naći u okviru naslova “Allow Remote Control”. Odmah ispod ID-a videćete “Pasword” tj lozinku.


Sada kada ste završili sigurnosnu proveru, povezani ste sa računarom i imate potpunu kontrolu nad njim. Možete pustiti muziku, pregledati i uređivati datoteke, koristiti sve povezane uređaje sa računarom poput štampača, skenera, web kamere i sl. Bukvalno kao da ste za računarom. Pogledajte kako izgleda.

Pozadina se tokom korišćenja TeamViewer-a gubi radi fluidnijeg rada i konekcije. TeamViever je lider u svom domenu tako da on pored kontrole na daljinu u sebi sadrži mnoštvo dodatnih opcija. Ako se registrujete imaćete mogućnost da pristupate svojim računarima, gde ste se prethodno ulogovali, bez sigurnosne provere. Mnogim privatnim korisnicima ovaj servis služi kao sredstvo koje će pametan telefon načiniti malim daljincom za računar.