Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako najbrže, bez kabla, prebaciti datoteke sa telefona na računar? (VIDEO)

Kako najbrže, bez kabla, prebaciti datoteke sa telefona na računar? (VIDEO)

Evo kako da prebacite sve vaše datoteke sa telefona na Windows računar putem WiFi konekcije.

Ukoliko ne želite da koristiti Google Cloud aplikacije kao što su Google Drive, Google +, Google Photos i slično to ne znači da ne postoji drugi način da prebacite sve datoteke sa telefona na računar. Ukoliko ne želite da skladištite na više mesta neke datoteke onda je prebacivanje putem WiFi konekcije prava stvar.

 



*NAPOMENA

Za novije verzije Android-a postoji Nearby Share koji omogućava jednostavno i brzo prebacivanje fotografija, video zapisa, dokumenata i ostalih datoteka, bez kabla.  Ovo radi u oba smera. Dakle, sa računara na telefon i sa telefona na računar.

Pogledajte priloženo video uputstvo koje smo napravili za korišćenje Nearby Share, a ako imate telefon kojeg pokreće starija verzija Android-a, onda savetujemo da iskoristite uputstvo koje je navedeno u daljem delu ovog članka.

>> Kako prebaciti slike sa telefona na računar!? <<


Naravno da biste to mogli da obavite potrebno je da uradite ovo što smo u daljem uputstvu naveli:



1. Preuzmite WebSharing aplikaciju sa priloženog linka:

>> WebSharing Lite <<

2. Čim instalirate aplikaciju startujte je. Na početnoj stranici ćete imati IP adresu poput ove “http://192 .168.XXX" koja sadrži lozinku sa pet karaktera.

3. Na računaru, u okviru nekog internet pregledača, otvorite prozor i unesite datu IP adresu. Kada se IP adresa učita unesite lozinku koju možete videti na vašem telefonu.



5. Zatim kliknite na “Continue” i prikazaće vam se korisnički izgled koji podseća na menađer datoteka (eng. file manager).

6. Sve što se od datoteka može pronaći na telefonu biće vam dostupno za preuzimanje preko računara uz pomoć WebSharing aplikacije. Možete sačuvati sve odjednom ili pojedinačno, folder po folder ili datoteku po datoteku.



Na samom vrhu WebShare aplikacije koju koristite preko internet pregledača imate informacije o telefonu: status baterije, iskorišćena memorija, WiFi signal i status trenutnog korišćenja procesora.