Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako da podelite internet pomoću pametnog telefona?

Kako da podelite internet pomoću pametnog telefona?

Imate internet preko paketa? Želite da svoj internet preko SIM kartice koristite na računaru ili ga podelite sa ostalim koji su u vašem društvu? Ako je to vaša želja mi ćemo vam pokazati kako da je sami sebi ispunite! 

Svedoci smo ogromnog uticaja interneta na društvo. Pomoću interneta ceo svet se ujedinio i najzabačeniji delovi sveta gde je stanovništvo bizarno niskog broja imaju internet jer je to postalo pravo koje se ne uskraćuje nikome.

 



Baš iz tog razloga kod nas skoro svi postpaid, a i većina prepaid paketa uključuju internet bez limita. Internet je uveliko postao portabilan i možete ga koristi kući, na poslu i u pokretu jer niste vezani za kabal ili ruter, pogotovo od kako su pametni telefoni preplavili svet.

>> Kako pojačati WiFi signal na telefonu? <<

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? <<

>> Šta je EDGE, 3G i 4G i kako na telefonu izabrati jednu od ovih konekcija? (VIDEO) <<

Sigurno vam se dešavalo da želite da koristite internet sa telefona na svom tabletu, pametnom televizoru i računaru ili jednostavno želite da svoj internet podelite sa ostalim ukućanima. Rešejne je u WiFi Hot Spot opciji koju bukvalno svi pametni telefoni poseduju. Mali procenat telefona to nema a to su modeli koji su napravljeni pre 7 ili više godina. 

>> Kako podesiti parametre za mobilni internet? (MTS mreža) <<



>> Kako podesiti parametre za mobilni internet? (VIP mreža) <<

>> Kako podesiti parametre za mobilni internet? (Telenor mreža) <<

WiFi Hot Spot odnosno bežična pristupna tačka je opcija koja funkcioniše tako da internet koji telefon koristi pomoću 3G mreže odnosno HSDP konekcije podeli pomoću WiFi modula i omogući da ostali uređaji koji imaju WiFi primopredajnik pristupe internetu pomoću date pristupne tačke. Proces postavljanja pristupne tačke je jako jednostavan i u narednom tekstu vam pokazujemo kako da to učinite.

Pronalaženje opcije

U zavisnosti od Android verzije WiFi Hot Spot se uglavnom nalazi u podešavanjima u isečku pod nazivom "Bežične i mrežne opcije". Na najnovijim Android platformama to možete naći i u notifikacionom panelu koji sadrži skraćenicu za aktivaciju pristupne tačke.



Podešavanje pristupne tačke

Prva i osnovna stvar koju trebate podesiti jeste naziv pristupne tačke kako bi ste znali koja od konekcija je vaša. Zatim je neophodno da odredite da li je konekcija otvorenog tipa ili sadrži bezbednosnu lozinku. Ukoliko sadrži bezbednosnu lozinku, neophodno je da unesete lozinku dužine 6 karaktera. Uvek je dobro kombinovati slova i brojeve radi bolje bezbednosti konekcije. Imajte u vidu da pristupne tačke otvorenog tipa mogu doprineti da vaš internet bude sporiji jer se dosta uređaja mogu konektovati u istom trenutku

Treba da znate da ovaj proces koji telefon odrađuje dovodi do brzog pražnjenja baterije telefona, gde je savet da se nakon obavljenog posla što pre isključi pristupna tačka. Međutim ukoliko Vam je punjač i utičnica na raspolaganju dovoljno je da ga povežete sa punjačem i problem je rešen.