Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati neku drugu aplikaciju za slušanje muzike na zaključani ekran EMUI?

Kako dodati neku drugu aplikaciju za slušanje muzike na zaključani ekran EMUI?

Evo kako da dodate aplikaciju trećeg lica za slušanje muzike na Huawei telefonima koji koriste EMUI korisnički izgled.

EMUI, poput mnogih drugih korisničkih izgleda, modifikuje zaključani ekran tako da se uklopi sa temom koju ima. Praksa je takva da programeri modifikuju korisničke izglede tako da sve funkcioniše super sa aplikacijama za koje se pretpostavlja da će korisnik koristiti. Ali, kao i uvek, nikad i niko ne može pretpostaviti kako će se korisnik služiti svojim telefonom…

 



Otuda i problem sinhronizacije, recimo EMUI, sa brojnim muzičkim aplikacijama. One funkcionišu super, da se razumemo, ali zaključani ekran ne podražava prikaz nekih opcija i funkcija pojedinih muzičkih aplikacija. Postoji mala lista podržanih muzičkih aplikacija, za koje EMUI može da prikaže te funkcije, omot albuma i sve istalo…

  • Deezer

  • Poweramp

  • Qobuz Music

  • SoundCloud

  • Spotify



  • Google Play Music

Ali šta se dešava ako neko ne koristi ove muzičke aplikacije? Već, pimera radi, koristi Phonograph ili Encore muzičke aplikacije? Šta ako jednostavno korisnik želi da na svom Huawei telefonu sa EMUI korisničkim izgledom ima prikazan omot albuma svoje omiljene grupe sa svim opcijama za kontrolisanje pesme, odmah na zaključanom ekranu?

*Odricanje odgovornosti

Odričemo se svih odgovornosti jer ovo uputstvo nismo mi napravili već smo preuzeli sa XDAdevelopers sajta. Ukoliko naiđete na neki problem, savetujemo da kontaktirate tvorce uputstva na ovom LINKU.



Nije da svega toga nema, već se skroz bezveze prikazano. Evo na šta mislimo:

Kao što vidite, skroz je bezveze...  Huawei EMUI ima mnogo lepši i znamiljivij način prikazivanja svega toga. Ali ne brinite! Postoji način da to rešite i podesite da bilo koja muzička aplikacija ima taj zanimljiv EMUI prikaz. U daljem tekstu vam prilažemo uputstvo…



Kako podesiti EMUI da na zaključanom ekranu prikazuje bilo koju muzičku aplikaciju na soj tradicionalni način?

Prvo da vas obavestimo da ovo možete uraditi samo ukoliko ste prethodno root-ovali svoj Huawei uređaj. Ukolliko niste, nije problem, na našem sajtu imate uputstvo koje vam može pomoći.

Android koji pokreće Huawei telefone ima određene sistemske postavke koje poseduju listu paketa kojim se EMUI služi kako bi odredio koje aplikacije dobijaju specijalni muzički trentman, kada je korisnički izgled u pitanju. Ukoliko pošaljete priloženu ADB komandu telefonu, dobićete informacije o toj listi paketa.

adb shell settings get system white_music_for_keyguard

Međutim, klasičnim uređivanjem ove liste, putem ADB komande, se ne dobija ništa. Ali, postoji trik koji nam je pokazao programer superior8888, član XDAdevelopers.com sajta. Budući da se modifikuju neke sistemske datoteke, root uređaja je svakako neophodan.

Prvo što treba da uradite je da preuzmete Root Explorer sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINK. Ok, sada je potrebno pronaći hw_defaults.xml datoteku koja je, u zavisnosti od modela telefona, smeštena na različitim lokacijama. To je zato što Huawei i Honor telefoni koriste različitu EMUI konfiguraciju datoteka.

Za internacionalne modele, datoteka koju treba da modifikujete se nalazi na lokaciji:

/system/emui/oversea/xml/

Za kineske modele, datoteka koju treba da modifikujete se nalazi na lokaciji:

/system/emui/china/xml/

Kada pronađete datoteku, otvorite je pomoću Root Explorer aplikacije kako bi uredili ili dodali par linija kodova i tako stavili željenu muzičku aplikaciju na EMUI “belulistu” podržanih. Niz koji tražite je “white_music_for_keyguard” koji sadrži listu naziva paketa odvnojenu znakom tačka zarez. Ali, sasvim logično, potrebno je da znate naziv paketa muzičke aplikacije koju želite da stavite na EMUI listu podržanih aplikaciju.

Postoji nekolliko načina da saznate to. Preuzimanjem aplikacije App Inspector sa Google Play prodavnice ili da pogledate URL sa Google Play prodavnice kako bi saznali naziv paketa. Evo jednog primer URL-a gde ćemo naziv paketa zatamniti:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fastbootmobile.encore.app

Sada kada imate sve potrebne informacije, modifikovanje hw_defaults.xml datoteke može početi.

Prvo za internacionalne modele:

PRE MODIFIKOVANJA

greška u prikazivanju

NAKON MODIFIKOVANJA

greška u prikazivanju

Zatim za kineske modele:

PRE MODIFIKOVANJA

greška u prikazivanju

NAKON MODIFIKOVANJA

greška u prikazivanju

Nakon što obavite ove promene, iznova pokrenite telefon i vaš zaključani ekran će prikazivati muzičku aplikaciju koju vi volite da koriste.