Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 6.0.1 Marshmallow na Samsung Galaxy S3? [CM13 / GT-I9300]

Kako instalirati Android 6.0.1 Marshmallow na Samsung Galaxy S3? [CM13 / GT-I9300]

Evo kako da osvežite svoj Samsung Galaxy S3 nadogradnjom na Android 6 Marshmallow operativni sistem.

Znate i sam da Samsung Galaxy S3 ima neverovatno veliku podršku programera. To je verovatno zato što se radi o nekada vodećem telefonu. No, sigurni smo da to nije jedini razlog i da podrška iz dana u dan jača verovatno zato što se radi i vrlo pouzdanom uređaju. Mi smo nedavno probali najnoviji CyanogenMOD 13, nightly verziju koja ni malo nije loša. Doduše nismo imali prilike da je detaljno testiramo, ali prema kratkom iskustvu koje smo imali, CustomROM radi super.



Naravno, oduševljeni smo inovacijama koje Android 6 Marshamllow donosi, kao i modifikacijama koje je Cyanogen tim implementirao. Bez razmišljanja bismo preporučili ovaj ROM svim korisnicima koji nisu toliko vezani za Galaxy S3 TouchWiz funkcije. Dodali bismo i to se CM13 znatno bolje ponaša od zvaničnog Android-a koji pokreće Galaxy S3, kada je reč o performansama. Evo šta treba da uradite da biste se nadogradili tj. instalirali CM13 na Samsung Galaxy S3.

Kako instalirati Android 6 Marshmallow na Samsung Galaxy S3

1. Prvo root-ujte svoj Samsung Galaxy S3. Naš savet je da to uradite putem Auto CF Root alatke. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo kako se to radi:

>> Kako rutovati Samsung telefone pomoću CF Auto Root alatke? <<

U slučaju da vam je ovo previše komplikovano, probajte onda na ovaj način da root-ujete svoj Samsung Galaxy S3 telefon:

>> Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

2. Zatim instalirajte posletnju verziju TWRP custom recovery-a. U slučaju da ne znate kako se to radi, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:



>> Kako instalirati novi TWRP 3.0 Recoveri na Android uređaju? <<

3. Ako ste uspeštno root-ovali svoj telefon i instalirali TWRP recovery, onda je vreme da preuzmete CM13 i Android 6 Marshmallow Google aplikacije.

Na priloženom linku možete pristupiti stranici sa poslednjim CyanogenMOD nightly verzijama. Vi preuzmite onu najnoviju tj. onu koja je na vrhu liste:

>> CyanogenMOD 13 <<



*Dodato na predlog čitaoca

Kako naš pratioc navodi, nightly verzija dauma 2016.03.05. je za sada najbolja.

4. Zatim preuzmite i Google aplikacije prikladne za Android 6 Marshallow:



>> GAPPS 6.0.1 <<

5. Ako ste sve uredno preuzeli, CM 13 ROM i GAPPS zip datoteke prebacite na memoriju MicroSD kartice.

6. Napravite rezervnu kopiju svog telefona kako biste se osigurali u slučaju da nešto krene naopako. Ukoliko ne znate kako se to radi, na priloženim linkovima imate detaljno uputstvo:

>> Kako napraviti rezervnu kopiju celokupnog Android telefona? (VIDEO) <<

>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

7. Prebacite telefon u TWRP recovery dugim pritiskom na tastere za pojačavanje tona, uključivanje telefona i na taster za početni ekran. Kada se pojavi “Samsung” logo, tada pustite taster za uključivanje telefona, sa držite ostala dva sve dok se ne pojavi TWRP Recovery.

8. Unutar TWRP-a prvo odradite “Adwance Wipe”. Potrebno je izbrisati sve sem MicroSD kartice. Pretpostavljamo da instalacija može da prođe ukoliko se od brisanja izoztavi neka stavka, međutim smatramo da je ovo najzdraviji način instalacije.

*Dodato na predlog čitaoca

Jako je bitno da se uradi Factory Reset što znači da ipak treba sve formatirati, sem MicroSD kartice.

9. Nakon detaljnog “čišćenja” jednostavno instalirajte (eng. flash) prvo CyanogenMOD zip datoteku, a zatim i GAPPS zip datoteku.

10. Zatim restartujte telefon, sačekajte neko vreme da se sistem podigne i uživajte sa svojim novim slatkišom!

U slučaju da naiđete na neki problem, slobodno nam pišite u komentarima ovog teksta. Registrujte se na Disqus, opišite nam svoj problem a mi ćemo u što kraćem roku pokušati da vam pomognemo.