Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati firmver na LG telefonima pomoću LG Flash Tool-a?

Kako instalirati firmver na LG telefonima pomoću LG Flash Tool-a?

U ovom vodiču ćemo vam pokazati korake za instaliranje (flešovanje) osnovnog firmvera na vašem LG telefonu pomoću LG Flash Tool-a. 

Iako OEM nema uporište kakvo je imao na početku ove decenije, ipak je njegova ponuda i dalje prilično impresivna. Plus, uspeo je da zadrži dosta baza lojalnih obožavalaca, stvarajući tako svoj vlastiti segment. Isto tako, ne plaši se da se okuša u eksperimentalnim uređajima. LG Velvet i Wing su dva savršena primera istog.

 U skladu sa tim, uređaj ima pristojnu podršku u razvoju po meri (eng. Custom Development). Nakon što otključate pokretački program uređaja (eng. bootloader), možete da flešujete gomilu ROM-ova ili prilagođeni oporavak (eng. Custom Recovery) poput TWRP-a. Tada ćete dobiti pristup sistemskoj particiji tako što ćete je ROOT-ovati putem Magiska. Ovo će vam omogućiti da flešujete Magisk module i tone drugih modova. Međutim, ako na kraju instalirate nekompatibilnu binarnu datoteku, uređaj će možda ući u petlju pokretanja ili biti blago oštećen.

Ali ako se to ikada dogodi, lako možete instalirati firmver na svome uređaju i vratiti ga u normalno radno stanje. U skladu sa tim, LG objavljuje OTA ažuriranje u serijama. Kao rezultat, možda neće svi dobiti najnovije ažuriranje odjednom. Međutim, ovo vreme čekanja možete lako smanjiti ručnim instaliranjem datoteke firmvera na svoj uređaj. U ovom vodiču su dati koraci za flešovanje firmvare-a na vašem LG telefonu pomoću LG Flash Tool-a. 

Flash Firmware LG Flash Tool

Kako instalirati firmver na LG telefonu pomoću LG Flash Tool-a

Postoji nekoliko zahteva koje treba ispuniti pre nego što otpočnete sa procesom..

Preduslovi

 1. Za početak preuzmite osnovni firmver za svoj LG uređaj sa prvog linka ispod. Uverite se da je firmver u KDZ ili CAB formatu. 2. Zatim preuzmite i instalirajte odgovarajuće LG USB upravljačke programe na svome računaru.

 3. Na kraju, preuzmite LG Flash Tool. Ovaj softver ćete koristiti za flešovanje firmvera na vašem uređaju.

>> Preuzmite LG Firmver <<

>> Preuzmite LG USB upravljačke programe za Windows i Mac OS <<>> Preuzmite LG Flash alat i LGUP alat <<

To je to. To su bili svi zahtevi. Sada možete da nastavite sa koracima za flešovanje osnovnog firmvera na vašem LG telefonu pomoću LG Flash Tool-a.

Uputstvo:

 1. Otpakujte sadržaj LG Flash Tool-a na odgovarajuće mesto na računaru. 2. Zatim dvaput kliknite na njegovu EXE datoteku da biste pokrenuli alatku.

 3. Kada se alat pokrene, idite na opciju Select Type i odaberite CDMA iz padajućeg menija.

 4. Sada kliknite na dugme Browse File, idite do preuzete datoteke firmvera i odaberite je.

  lg flash tool browse file

 5. Zatim kliknite na dugme Normal Flash koji se nalazi na dnu.

 6. Trebalo bi da vas odvede do odeljka Phone Information, a zatim kliknite na dugme Start u donjem desnom uglu.

 7. Izaberite zemlju kojoj pripada vaš firmver, a zatim odaberite jezik po vašem izboru.

  select region

 1. Kada izvršite izbor, kliknite OK. Proces flešovanja će otpočeti.

 2. Napredovanje procesa možete pratiti sa trake napretka. Imajte na umu da ćete možda videti nekoliko znakova pitanja, što je sasvim normalno i nema razloga za brigu.

  flash firmware

 1. Čim se posupak završi, uređaj će se automatski ponovo pokrenuti. Kada se to dogodi, možete isključiti uređaj sa računara i zatvoriti alat.

To je to. Vaš LG telefon će biti flešovan putem LG Flash Tool-a. Ako imate pitanja, pišite nam u odeljku za komentare ispod.