Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Galaxy S7 Edge portovani ROM na Galaxy S6 i S6 Edge telefone? (VIDEO)

Kako instalirati Galaxy S7 Edge portovani ROM na Galaxy S6 i S6 Edge telefone? (VIDEO)

Evo kako da na svom Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge telefonu instalirate Android sa Galaxy S7 Edge telefona.

Galaxy S7 je najnoviji vodeći telefon Samsung kompanije i sasvim je normalno što su već sada vlasnici Galaxy S6 telefona u potrazi za portovanim custom ROM-om na internetu. Mnogi programeri naporno rade na što stabilnijem custom ROM-u koji će Galaxy S6 telefonu udahnuti Galaxy S7 čari.

 Već nakon par nedelja od predstavljanja Galaxy S7 telefona, portovani custom ROM je tu. Zahvaljujući bulldog74ts koji je na XDA-developers.com sajtu napravio post sa priloženim “Noble ROM”-om, Galaxy S6 telefoni su spremni da se osveže!

Kako bulldog74ts navodi, Noble ROM je potpuno stabilan, a baziran je na G935FXXU1APB6 firmware što donosi podrazumevani ODEX framework Galaxy S7 telefona na Galaxy S6.

Što se kompatabilnosti tiče, Galaxy S6 telefoni modela SM-G920F i SM-G925F bez problema mogu da pokrenu Noble ROM. Nemojte pokušavati na druge modele Galaxy S6 telefona jer ćete završiti sa telefonom koji neće moći da se uključi. Dakle, nećemo da vas još zadržavamo oko formalnosti nego ćemo odmah krenuti sa uputstvom.

1. Prvo i osnovno je da telefon ima instaliran Custom Recovery. Koliko mi znamo, TWRP 3.0 radi savršeno sa ovim ROM-om. U slučaju da nemate TWRP 3.0, evo kako da ga instalirate:>> Kako instalirati novi TWRP 3.0 Recoveri na Android uređaju? [Flashify, Fastboot/ADB] <<

2. Zatim priloženog linka preuzmite Noble ROM i sačuvajte ga na memoriju svog telefona:

>> Noble ROM - SGS6 <<

3. Prebacite svoj Galaxy S6 u TWRP recovery dugim pritiskom na tastere za uključivanje telefona, pojačavanje tona i na taster za početni ekran. Kada se pojavi “Galaxy” logo pustite taster za uključivanje telefona, a ostala dva tastera držite dok ne pristupite TWRP recovery-u.4. Već ovde, u TWRP recovery-u, možete da napravite rezervnu kopiju. Ukoliko imate neke bitne datoteke na svom uređaju, najtoplije vas savetujemo da napravite rezervnu kopiju. Evo detaljnog uputstva kako se to radi:

>> Kako napraviti rezervnu kopiju celokupnog Android telefona? (VIDEO) <<

5. Sada odradite celokupno čišćenje uređaja. Dakle dodirnite na “Wipe” i prevucite strelicu na desno.6. I na kraju jednostavno flešujte (eng. flash) Noble ROM. To učinite dodirom na “Install” taster i odabirom Noble ROM-a. Kako bi potvrdili instalaciju jednostavno prevucite strelicu na desno.

7. To je to. Kada se instaliranje novog Noble ROM-a privede kraju jednostavno ponovo pokrenite Galaxy S6 i uživajte.

Imajte na umu da prvo pokretanje Noble ROM-a može potrajati do 15 minuta. U slučaju da se sistem ne podigne u razumnom vremenskom roku, ponovo pristupite TWRP recovery-u i odradite čišćenje keš i dalvik memorije.

Pogledajte video kako izgleda proces instalacije Noble ROM-a: