Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Google Play prodavnicu na Huawei Mate 30 telefone?

Kako instalirati Google Play prodavnicu na Huawei Mate 30 telefone?

Evo kako da instalirate Google Play servise na bilo koji model Huawei Mate 30 linije. Proces je vrlo jednostavan i kratak.

Huawei je nedavno lansirao Huawei Mate 30 telefone koji bez sumnje treba da pokažu najmoćniju stranu kompanije. Nema u sumnje u to da su uspeli, ali moramo priznati da celu “sliku” tim predivnim telefonima kvari ceo taj problem koji se već duže vreme dešava između S.A.D. i Kine. 

 



Samim tim, Huawei nije imao izbora sem da se okrene svojim idejnim rešenjima a to je Android operativni sistem koji je otvorenog koda, ali bez Google servisa kao što su Google Play Prodavnica, Gmail, Google Kalendar i slično.

Međutim, to ne znači da vlasnici Huawei Mate 30 telefona neće moći da ih koriste. Postoji vrlo jednostavan način da se naknadno, nakon što po prvi put postavite svoj Huawei Mate 30 telefon, instalirate Google play servise na takozvani “sideloading” način.

Suštinski, sve što treba da uradite je da preuzmete jednu aplikaciju koja će za vas u jednom kliku, što bi se reklo, da instalira sve što je neophodno. Evo procedure:

Kako instalirati Google Play servise na kineske Android telefone?

1. Da ponovimo, kada kupite telefon, postavite ga na uobičajen način. Dakle, izaberite zemlju, jezik, povežite se na WiFi i slično. Uglavnom je procedura vrlo slična kao i na ostalim telefonima sa EMUI korisničkim izgledom.

2. Kada postavite teleofn, pokrenite internet pregledač i pristupite adresi “www.lzplay.net”.



3. Budući da se radi o kineskom sajtu, pojaviće vam se gomila kineskih slova. Ne brinite jer sve što treba da uradite je da kliknete na veliki plavi taster. 

4. Po dodiru na taj veliki plavi taster će biti započeto preuzimanje aplikacije. Sačekajte da se aplikacija preuzme i pokrenite je.



5. Kada pokrente preuzetu aplikaciju, prosto ispratite navođenja i sačekajte da aplikacija automatski preuzme i instalira sve neophodne aplikacije kako bi Google Play servisi normalno funkcionisali na vašem telefonu.



6. Nakon što instaliranje Google Play servisa završi, na početnom ekranu bi trebalo da se pojavi Google Play prodavnica. Pristupite joj i na uobičajen način se pijavite na svoj Google nalog.

7. Ono što može da se dogodi je da Google Play prodavnica neće hteti u startu da vam dozvoli da se prijavite. Rešenje je da samo restartujete teleofn. I tako za svaku preuzetu Google aplikaciju ukoliko bude pravila problem. Samo jednom restartujte telefon i problem će trajno biti rešen.

To je to! Ukoliko budete imali bilo kakvih problema sa telefonom, ne oklevajte da nam pišete na našoj sekciji “Pitanja i odgovori”.

>> PametniTelefoni.rs - Pitanja i Odgovori <<

Tu ćete sigurno dobiti odgovor od nšeg administratora ili od ostalih aktivnih članova sekcije.