Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati LineageOS 18 na OnePlus 8T?

Kako instalirati LineageOS 18 na OnePlus 8T?

OnePlus 8T (kebab) primio je prvu LineageOS 18 ROM verziju zasnovano na najnovijem Android 11 ažuriranju. Pročitajte gde da preuzemete novi LineageOS i instalirate ga zajedno sa najnovijim Google aplikacijama!

LineageOS 18 je prilagođeni ROM koji se može preuzeti i instalirati na mnogim Android uređajima. Zasnovan je na Google-ovom AOSP (Android Open Source Project) i nudi osnovno Android iskustvo. Ova posebna verzija ROM-a zasnovana je na Androidu 11. Ima sve nove funkcije, uključujući mehuriće, mogućnost snimanja ekrana, pametne odgovore, kontrole uređaja, kontrole medija i još mnogo toga.

 



Pored toga, ROM nudi i druge osnovne i korisne aplikacije za još bolje iskustvo. Sadrži aplikacije kao što su AudioFX (audio optimizator), lagani pretraživač koji dobro funkcioniše čak i na uređajima nižeg nivoa, dobru aplikaciju za kameru, Trebuchet (izuzetno prilagodljiv pokretač), terminal i još mnogo toga. Pored toga, LineageOS ima neke korisne funkcije koje nisu uključene u originalni AOSP kod. Na primer, postoje prilagođene pločice za Brza podešavanja, LiveDisplay, prilagođavanje zaključanog ekrana, sistemski profili, kodiranje PIN-om, zaštita privatnosti, prilagođavanje tastera, snimanje poziva i još mnogo toga.

Kako instalirati LineageOS 18 na OnePlus 8T

Napomena:  Instaliraćete prilagođeni ROM na Android telefon. Ovaj postupak je rutinski i često ga rade napredni korisnici bez negativnog učinka. Molimo da pažljivo sledite svaki korak iz vodiča. Ne snosimo odgovornost ako ste oštetili telefon. Nastavite na vlastiti rizik.

Poznati problemi:

WFD (Wi-Fi Direct)

Preduslovi

Da biste LineageOS 18 fleširali na telefonu, morate da imate otključan bootloader. To ne možete učiniti ako imate zaključani bootloader. Pored toga, morate instalirati odgovarajuće ADB upravljačke programe za svoj telefon.



Napravite rezervnu kopiju svega na telefonu pre nego što nešto uradite. Vraćanje na fabrička podešavanja se uvek preporučuje prilikom instaliranja novog ROM-a, posebno ako novi ROM nije isti kao stari.

Napunite telefon na najmanje 60%. U slučaju da nešto pođe po zlu i telefon zaglavi, neće se isključiti zbog prazne baterije.

Preuzmite i instalirajte ADB upravljačke programe za OnePlus 8T.

Korisni linkovi

>> Kako instalirati i koristiti ADB na Windows 10 računaru? <<



>> OnePlus 8T Lineage OS ROM <<

>> Android 11 Gapps <<

Kako instalirati LineageOS 18 na OnePlus 8T?

Ova verzija LineageOS ROM-a radi samo na OnePlus 8T. Molimo vas da ne instalirate ovaj ROM na bilo koji drugi OnePlus uređaj, jer biste mogli da ga oštetite.



  1. Preuzmite sve potrebne datoteke i prebacite ih u internu memoriju vašeg OnePlus 8T. Obavezno instalirajte ADB upravljačke programe.

  2. Izdvojite LineageOS 18 ZIP datoteku. Dobićete nekoliko različitih datoteka.

  3. Otvorite fasciklu u kojoj su izdvojene datoteke i otvorite CMD prozor.

  4. Povežite telefon sa računarom pomoću USB kabla.

  5. Pokrenite sledeću komandu: adb reboot bootloader

  1. Unesite sledeće naredbe ovim redosledom:

- fastboot flash recovery recovery.img

- fastboot reboot fastboot

- fastboot erase scratch

- fastboot flash boot boot.img

- fastboot flash dtbo dtbo.img

- fastboot flash system system.img

- fastboot flash system_ext system_ext.img

- fastboot flash product product.img

- fastboot flash vbmeta vbmeta.img

- fastboot flash vbmeta_system vbmeta_system.img

- fastboot reboot

Jednom kada izvršite poslednju komandu, telefon će se ponovo pokrenuti. Sačekajte nekoliko minuta da se telefon pokrene. To je sve što je potrebno da biste instalirali LineageOS 18 na svoj OnePlus 8T. Uživajte!