Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati prvi stabilan Lineage OS 14.1 ROM na Galaxy S6! (VIDEO)

Kako instalirati prvi stabilan Lineage OS 14.1 ROM na Galaxy S6! (VIDEO)

Lineage OS 14.1 je prvi stabilan AOSP ROM dostupan za Galaxy S6! Evo gde da preuzmete Android 7.1 Lineage OS i kako da ga instalirate na Galaxy S6.

Nedavno se na XDAdevelopers.com sajtu pojavio post sa uputstvom i svim neophodnim datotekama Lineage OS 14.1 custom ROM-a. Duduše, radi se o nezvaničnom ROM-u, ali to ne znači da on nije stabilan. Mi smo ga koristili nekoliko dana gde smo ustanovili da ga je moguće svakodnevno koristiti! Što bi rekli, u pitanju je “Daily Driver ROM”...

 



Postoje tu neke greškice ali to je gotovo ništa za one koji vole AOSP Adnroid platfromu. Mi konkretno volimo čisto Android korisničko iskustvo te nam nije problem da se žrtvujemo i odreknemo par funkcija… Nakon par dana korišćenja, manje, više, smo ustanovili koje greške ovaj nezvanični Lineage OS ima. Evo o kakvim se greškama radi i kakvi su naši prvi utisci…

>> Kako je nastao Lineage OS? <<

Prvo, zvanične greške ROM-a su neispravna lampa i neispravna kamera prilikom njenog korišćenja u okviru pojedinih aplikacija. Da se razumemo, ovo ne znači da LED blic ili kamera ne funkcionišu. Ovo znači da ne možete da koristite sistemsku ikonicu za lampu kako bi aktivirali LED blic u svojstvu lampe. Isto tako i za kameru. Kamera radi bez problema, sa LED blicem naravno, ali nekada se dešava da kamera ne može da se pokrene u okviru Instagram ili Facebook aplikacija. Konkreno, ovde dve aplikacije mogu da pokrenu kameru, njih smo samo naveli za primer, ali ima onih aplikacija koje ipak ne mogu.

Sledeće što smo primetili da ne funkcioniše je 4K video snimanje. Ne postoji način, niti aplikacija, koja će vam to omogućiti iako je Galaxy S6 hardverski sposoban za to. Kao što vidite, lista grešaka je poprilično mala i one ne utiču na svakodnevno korišćenje telefona. Nešto što može zasmetati prilikom svakodnevnom korišćenju telefona su malo lošije performanse telefona u odnosu na zvanični Adnroid operativni sistem. Ali, to nije toliko izraženo da vi jednostavno ne možete da koristite telefon. Nekad, nekad, se primeti da telefon sporije radi, ne uvek.



Ono što je super i što nam uliva nadu je to da programeri na ovom ROM-u rade od samog “temelja” te su problemi po pitanju performansi rešivi. Što se lampe i kamere tiče, pitanje je vremena kada će i to biti potpuno funkcionalno. Za sada, ovo je prvi stabilni AOSP ROM koji je moguće svakodnevno koristiti na Galaxy S6 telefonu. U to ime, svaka čast programerima! Evo videa koji demonstrira kako Lineage OS 14.1 ROM izgleda na Galaxy S6 telefonu:

Kako instalirati Lineage OS na Galaxy S6

Naravno, potreban vam je root-ovan Galaxy S6 sa instaliranim TWRP recovery-em da biste uopšte mogli da instalirate Lineage OS ROM. Ukoliko to do sada niste uradili, OVDE imate detaljno uputstvo koje će vam pomoći da to brzo obavite. Nije teško, ne brinite...

1. Preuzmite ROM sa ovog LINKA. Datoteka na koju treba da kliknete je kako bi preuzimanje počelo je “lineage-14.1-20170307-UNOFFICIAL-Nexus7420-zerofltexx-2”.



2. Zatim preuzmite GAPPS sa ovog LINKA. Potrebno je da odaberete "Pico" paket sa "ARM64" platformom i naravno za Android 7.1 verziju.



3. Kako bi imali root na svom Galaxy S6 telefonu kojeg pokreće Lineage OS 14.1 potrebno je preuzeti “addonsu-arm64-signed” datoteku sa ovog LINKA.

4. Dakle, kada sve pomenute datoteke preuzmete i sačuvate na memoriju telefona, prebacite se u TWRP recovery.

5. Prvo dodirnite na “Mount” kategoriju i štiklirajte “Data, Cache, System” opcije.

6. Sada očistite telefon dodirom na kategoriju “Wipe” pa na “Advanced

7. Tu štiklirajte opcije “Data, Cache, Dalvik-Cache, System” i prevucite prst preko strelica u donjem delu ekrana kako bi potvrdili operaciju i očistili telefon.

6. Zatim se vratite na početni ekran TWRP recovery-a i dodirnite na “Install” kategoriju pa pronađite prethodno preuzeti i sačuvani Lineage OS ROM i dodirnite na njega.

7. Nakon instaliranja ROM-a, idite u “Wipe” kategoriju i samo prevucite prst preko strelica u donjem delu ekrana.

8. Zatim instalirajte GAPPs datoteku dodirom na “Install” kategoriju pa na “open_gapps-arm64-7.1-pico-xxxx”.

9. Ponovo pristupite “Wipe” kategoriji i samo prevucite prst preko strelica u donjem delu ekrana.

10. I na kraju root-ujte telefon dodirom na “Install” kategoriju i instaliranjem “addonsu-arm64-signed” datoteke.

To je to! Uspešno ste instalirali LineageOS 14.1! Sada sve što treba da uradite je da sačekate da se podigne i da ga postavite. Ne zaboravite da nam se pridružite u našoj Viber grupi klikom na ovaj LINK ili na baner ispod.