Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati TWRP recovery i root-ovati Huawei P9 Lite?

Kako instalirati TWRP recovery i root-ovati Huawei P9 Lite?

Evo kako da instalirate TWRP recovery na Huawei P9 Lite telefonu koji će vam kasnije omogućiti da root-ujete telefon ili instalirate neki Custom ROM.

Huawei već podugo posluje na našem tržištu te mi danas imamo veliki broj njihovih telefona u ponudi. Jedan od povoljnijih, a izuzetno dobrih je upravo Huawei P9 lite. Stekli smo utisak da se veliki broj ljudi odlučilo za kupovinu baš tog modela, pogotovu od kako je postao dostupan putem mrežnih operatera. Shodno tome, rešili smo da napravimo uputstvo koje će vlasnicima ovog uređaja omogućiti da instaliraju TWRP recovery, doduše nezvanični, i kasnije ga root-uju.

 



Evo nekoliko prednosti root-a i TWRP recovery-a:

- Možete instalirati Custom ROM i tako ubrzati uređaj.

- Možete instalirati aplikacije koje blokiraju reklame.

- Možete instalirati Xposed Installer i koristiti module.

- Možete koristiti Titanium Backup aplikaciju za pravljenje rezervnih kompija.

- Možete izbrisati preinstalirane i sistemske apliakcije.



*Napomena

Ovim postupkom sigurno narušavate garanciju vašeg uređaja. Takođe, telefon će se formatirati što znači da treba da sačuvate sve svoje datoteke na memoriji nekog drugog uređaja, recimo na računar. Pre nego što počnete, uverite se da je vaš Huawei P9 Lite napunjen iznad 50%.

*Odricanje odgovornosti

Mi nismo izvorni tvorci ovog uputstva i datoteka koje se koriste ovde tako da se odričemo svih odgovornosti.



Kako instalirati TWRP recovery na Huawei P9 telefon?

1. Prvo što treba da uradite je da otključate Bootloader. Ovo je možda i najteži deo posla. Kompletno i veoma detaljno uputstvo za otključavanje Bootloader-a bilo kog Huawei telefona možete pronaći OVDE.

2. Sada preuzmite ADB Fastboot drajvere sa ovog LINKA za Windows računar i instalirajte ih. (ako ste ih već instalirali prilikom otključavanja Bootloader-a, onda ne treba to iznova raditi).

3. Preuzmite TWRP Recovery sa ovog LINKA i raspakujte “TWRP-3.0.2-0-hi6250-v3.zip” datoteku kako bi “recovery.img” sačuvali u ADB fasciklu koja je smeštena u “C” particiji.



Moramo pohvaliti Meticulus, tvorca TWRP-a za Huawei P9 i zamoliti vas da ga “častite kafom” na ovom LINKU.

4. Aktivirajte opciju “USB otklanjanje grešaka”. Ukoliko ne znate kako se to radi, OVDE imate detaljno uputstvo.

5. Sada se uputite u ADB fasciklu, koja je smeštena u “C” praticiji, potom pritisnite i zadržite “Shift” taster na tastaturi i kliknite na prazno polje dok ste u ADB folderu. U padajućem panelu bi tada trebalo da imate opciju “Open command windows here”. Kliknite tu i pojaviće vam se crni prozor u kom možete unositi komande.

6. Sada pomoću USB kabla povežite svoj telefon sa računarom i unesite komandu “adb reboot bootloader” kako bi telefon prebacili u “Fastboot” stanje.

8. Kako biste bili sigurni da je telefon u fastboot režimu, par minuta nakon restarta, u crni prozor unesite komandu “fastboot devices”. Ako se prikaže određen broj i “fastboot” u produžetku, onda je sve ok.

7. Budući da ste pokrenuli CMD iz ADB fascikle u kojoj imate recovery.img datoteku, a koja je zapravo TWRP recovery, onda ne treba da unosite nikakvu putanju. Sve što treba da uradite je da unesete komandu “fastboot flash recovery recovery.img” i da pritisnete enter!

fastboot recoveery

8. To je to! Uspešno ste instalirali TWRP recovery! Sada restartujte telefon kako bi ga pripremili za root-ovanje.

*Napomena

Možete pristupiti TWRP Recovery-u unosom komande "fastboot boot recovery.img" i CMD prozor koji je pokrenut iz ADB foldera. Naravno, telefon mora biti povezan sa računarom putem USB kabla i mora biti uključen.

Root and Install custom Recovery on Lenovo A6000 Plus

Kako root-ovati Huawei P9 Lite?

1. Prvo preuzmite “SuperSU” sa ovog LINKA i sačuvajte .zip datoteku na memoriji vaše MicroSD kartice (ili memoriji telefona).

2. Isključite telefon i prebacite se u TWRP recovery dužim pritiskom na sledeću kombinaciju tastera, u isto vreme: taster za uključivanje telefona i taster za pojačavanje tona telefona.

3. Kliknite na taster “Instal” pronađite “SuperSU” datoteku i prevlačenjem strelice na desnu stranu ekrana pokrenite flešovanje.

4. Restartujte telefon i proverite da li je vaš telefon root-ovan. OVDE pogledajte kako da to uradite.

To je to! nadamo se da je ovo uputstvo bilo dovoljno jasno za vas! Ukoliko nije, slobodno nam pišite...