Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati TWRP recovery na Xiaomi telefon? [2018]

Kako instalirati TWRP recovery na Xiaomi telefon? [2018]

Evo kako da instalirate zvanični TWRP recovery na na podržani Xiaomi telefon! Ovo uputstvo je sve što vam treba!

Xiaomi telefoni su kod nas izuzetno popularni, a ako nas pitate, potpuno opravdano! U pitanju su vrlo povoljni uređaji, sjajnih karakteristika.

 



Jedini pravi nedostatak kod Xiaomi telefona je zapravo MIUI korisnički izgled koji je implementiran radi brendiranja. Suštinsku, MIUI nije toliko loš, ali on jednostavno nije dovoljno prilagođen za naše tržište kao što jeste za azijsko.

Ono što vam možda nije poznato je da mnogi servisi koje mi ovde imamo, kao što su recimo Google i Faceook, u Kini, tamo gde se Xiaomi najviše prodaje, nisu dostupni! Jednostavno su blokirani od strane države.

Xiaomi je uvideo priliku da tu zaradi nudeći određene cloud i internet serise kroz MIUI, što kompaniji zapravo donosi pravi profit. Prodaja hardwera kompaniji Xiaomi ne donosi apsolutno nikakav profit, verovali ili ne.

Dolazimo do zaključka da bi bilo sjajno instalirati Android bez MIUI na Xiaomi uređajima. To je naravno moguće uz “flešovanje” custom ROM-a. No, postoje neki preduslovi koji moraju biti ispunjeni da bi custom ROM mogao da se flešuje na telefon. Jedan od najosnovnijih preduslova je instaliran TWRP recovery, a nekada i root.

Mi ćemo u današnjem tekstu da vam pokažemo kako se instalira zvanični TWRP recovery na podržani Xiaomi telefon. Evo procedure:

*Napomena



- Xiaomi telefoni koje pokreće MIUI 7 ROM ili iznad, najverovatnije imaju zaključan bootloader. Instaliranje TWRP recovery-a zahteva uređaj sa otključanim bootloader-om.

- OVDE imate uputstvo kako da proverite da li je bootloader na vašem Xiaomi telefonu zaklljučan.

- OVDE imate uputstvo kako da otključate bootloader na Xiaomi uređajima.

1. Prvo na računaru instalirajte drajvere za vaš Xiaomi telefon. Njih možete preuzeti na priloženom linku:



>> Kako instalirati USB ili ADB driver-e za bilo koji Xiaomi telefon! <<

2. Potom sa priloženog linka preuzmite *zvanični TWRP recovery za vaš model telefona:

>> TWRP Recovery za Xiaomi <<



3. Preimenujte preuzetu TWRP recovery datoteku u “recover.img” i prebacite je u ADB fasciklu koja treba da bude na lokaciji:

C:\adb

4. Prebacite vaš Xiaomi telefon u fastboot režim na sledeći način:

- Pritisnite i zadržite tastere za smanjivanje tona i uključivanje telefona

- Kada se na ekranu telefona pojavi Xiaomi maskota kako popravlja malu Android maskotu, pustite sve tastere.

5. Povežite telefon sa računarom putem USB kabla.

6. Pritisnite “WIN + Q” kombinaciju tastera kako bi pokrenuli pretragu na računaru i unesite “CMD”. Kada se u rezultatima pretrage pojavi “Command Prompt” ikonica, kliknite desnim klikom na nju i u padajućem panelu odaberite “Run As Administrator”.

7. Unutar CMD-a unesite sledeću komandu i pritisnite enter:

cd C:\adb

8. Kako bi potvrdili da je konekcija između telefon i računara uspešna, unesite sledeću fastboot komandu i pritisnite enter:

fastboot devices

9. Ako je sve kako treba, i računar vidi vaš Xiaomi telefon, onda unesite sledeću komandu i pritisnite enter. Ova komanda zapravo aktivira flešovanje TWRP recovery.

fastboot flash recovery recovery.img

10. U CMD-u će vam se nakon uspešnog flešovanja prikazati informacije kao što imate na priloženoj slici. To znači da na svom Xiaomi telefonu sada imate potpuno funkcionalan, zvanični TWRP recovery.

11. Na kraju samo restartujte telefon unosom sledeće komande:

fastboot reboot

Čestitamo! Uspešno ste instalirali TWRP recovery na svom Xiaomi telefonu! Ukoliko želite da instalirate nezvanićni TWRP recovery na Xiaomi telefon, obavezno nam pišite zahtev u komentarima ovog članka!