Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati WhatsApp na računaru?

Kako instalirati WhatsApp na računaru?

Ako volite da koristite WatsApp i imate dosta prijatelja sa kojim ste u kontaktu baš preko te apliakcije, evo kako da je instalirate na Windows računar.

WhatsApp je aplikacija koja je često bila u fokusu mnogih medija, iz mnogo razloga. Mi smo često pisali neke savete vezano za tu aplikaciju za dopisivanje, a sada smo rešili da vam pokažemo kako da koristite WhatsApp i na računaru.

 



Ok, znamo da ste pomislili “pa to nije ništa novo”, neđutim jeste. Zvanična WhatsApp aplikacija se može koristiti ili na pametnim uređajima ili preko web-a. Korišćenje preko web-a i nije baš tako zgodno jer internet pregledač mora uvek biti uključen. Ne samo to, WhatsApp stranica uvek mora biti učitana kako bi znali da li vam je neko poslao poruku. Sve pomenuto nije baš zgodno zar ne?

>> Kako instalirati Facebook Messenger na račanaru? <<

Zahvaljujući Alexandru Rosianu, programeru iz Rumunije, mi danas imamo prilike da potpuno besplatno preuzmemo i instaliramo program "WhatsApp" koji je on razvio za računare koje pokreće Windows operativni sistem.

Ko je Alexandru Rosianu?

Radi se jednom momku koji obožava da kreira proizvode poput ovog. Inače on izrađuje sajtove, servere i apliakcije za Android ili iOS platforme. Zaljubljen je u tehnologiju, dizajn, nauku uopšte, a kako navodi na svom sajtu www.aluxian.com, voli da putuje i da gleda filmove. Trenutno radi u okviru StarterSquad.com web organizacije gde sa kolegama pomaže ostalim talentovanim programerima da ostvare svoje projekte i svet načine boljim mestom za život!

>> Koristite WhatsApp kao profesionalac! Naoružajte se korisnim trikovima. Evo kako! <<



>> Kako instalirati WhatsApp na telefonu? <<

>> Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije? <<

>> Kako dodati WhatsApp kontakt u notifikacioni centar na iPhone-u!? <<

>> Kako dodati WhatsApp vidžet na zaključanom ekranu? <<



Mi smo lično oduševljeni kako WhatsApp funkcioniše. Dopada nam se i to kako izgleda, pa smo rešili da vam to i prenesemo. Korisnički izgled je veoma sličan onom koji WhatsApp ima u okviru svog web servisa. Mi nismo uspeli da nađemo razliku. WhatsApp koji je Alexandru napravio je izuzetno brz. Poruke koje vam stižu se čak brže prikazuju u okviru njegovog programa nego u okviru web aplikacije. Takođe, ni jedna funkcija koju ova platforma pruža nije izostavljena!

 

Kako instalirati WhatsApp za računare

Da biste instalirali WhatsApp koji je Alexandru napravio uradite sledeće:



1. Preuzmite i instalirajte WhatsApp aplikaciju na svom telefonu.

2. Prijavite se na WhatsApp prvo na telefonu.

3. Preuzmite i instalirajte WhatsApp program za računar.

>> WhatsApp <<

2. Kada se preuzimanje završi, započnite instalaciju dvoklikom na preuzetu datoteku.

3. Nakon instalacije pojaviće vam se prozor sa QR kodom putem koga treba da se prijavite na svoj nalog.

4. Zatim na telefonu dodirnite tri tačkice taster za dodatne opcije i odaberite opciju “WhatsApp Web”.

5. Tada će vam se pojaviti kratka instrukcija šta treba da uradite. Potvrdite na “Da, razumem” i putem kamere svog telefona skenirajte QR kod koji je prikazan unutar WhatsApp programa za računar.

6. To je to! WhatsApp je spreman za korišćenje. U taskbar-u, u donjem desnom uglu ekrana imaćete malu ikonicu putem koje dolazite do programa kada ga trenutno ne koristite.