Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati zvanični Android 7 Nougat na Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge?

Kako instalirati zvanični Android 7 Nougat na Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge?

Evo kako da nadogradite svoj Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge na novi, zvanični Android 7 Nougat! 

Samsung je počeo da pušta Android 7 Nougat zvaničnu nadogradnju za Galaxy S6 telefon. Međutim, dok stigne do nas, to će malo potrajati. Evo kako da instalirate Android 7 Nougat na svoj Galaxy S6 telefon pre svih, putem računara!

 



Dugo smo čekali zvanični Android 7 Nougat za Galaxy S6 i S6 Edge, a sada konačno možemo da ga probamo. Jednom prilikom smo našem pratiocu rekli da će nadogradnja za Galaxy S6 biti dostupna krajem februara ili početkom marta, izgleda da nismo mnogo pogrešili… Mada, lako je sve moglo da izmakne kontroli da Android 7 Nougat mnogo kasnije stigne za Galaxy S6 i S6 Edge. Samsung je hteo da sprovede još neke testove nad novim firmware-om, ali zbog pritiska korisnika je odustao.

Ako ste do sada instalirali bilo koju verziju Android-a na svoj Galaxy S6 telefon, onda ćete znati kako da instalirate i Android 7 Nougat. Dakle, koristićemo Odin alatku i firmware. Pa da krenemo sa procedurom.

*Odricanje odgovornosti

Prilikom nadogradnje na noviju verziju Android-a, vaš telefon može biti vraćen na fabričke vrednosti. Savetujemo da sačuvate vama bitne datoteke i podatke kako ne biste ostali bez njih. U slučaju da nešto krene naopako mi ne odgovaramo za to jer ne znamo da li ste pažljivo pratili uputstvo. Odričemo se svih odgovornosti.

1. Prvo preuzmite Odin alatku sa ovog LINKA i firmware sa priloženih, u zavisnosti od toga koji model telefona imate:

Android 7 Nougat za Galaxy S6 (SM-G920F) - France XEF



Android 7 Nougat za Galaxy S6 (SM-G920F) - Croatia

Android 7 Nougat za Galaxy S6 Edge (G925F) - Croatia

2. Raspakujte firmware i Odin alatku.

3. Isključite svoj Galaxy S6 ili S6 Edge telefon i prebacite ga Download režim dužim pritiskom na tastere za uključivanje telefona, za početni ekran i za smanjivanje tona. Kada se pojavi plavi ekran određenim upitima, dodirnite na taster za pojačavanje tona telefona.



4. Na računaru pokrenite Odin alatku i kliknite na “AP” taster kako bi odabrali raspakovani firmware koji je u “tar.md5” formatu.

5. Odin alatki će biti potrebno malo vremena da učita firmware, a kada se to završi, jednostavno povežite telefon putem USB kabla sa računarom.

6. Dakle, imamo Odin alatku sa učitanim firmware-om, kao i telefon koji je u Download režimu i koji je putem USB kabla povezan sa računarom, je l tako? Ako je tako, spustite telefon negde gde ga neće te pomerati i kliknite na “Start” taster. Bitno je da ne pomerate telefon da ne bi došlo do gubitka konekcije. Ukoliko dođe do toga, vaš telefon se može pokvariti.



7. Nakon klika na “Start”, Odin će instalirati Android 7 Nougat. Budite strpljivi, potrajaće i instalacija i prvo podizanje sistema.

Nadamo se da vam je ovo bilo dovoljno jasno. Ukoliko nije, pišite nam i pomoći ćemo vam.