Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako isključiti brzo punjenje kod Samsung uređaja?

Kako isključiti brzo punjenje kod Samsung uređaja?

Ukoliko vam ne odgovara kada se telefon, više nego inače, greje prilikom punjenja, onda bi možda trebalo da razmislite o deaktiviranju brzog punjenja. Evo kako da to uradite.

Svi smo svedoci ogromnog problema koji je Samsung imao sa svojim fantastičnim Galaxy Note 7 telefonom. Taj telefon je definitivno fantastičan, ali on dolazi sa ogromnom manom, a to je zapaljiva baterija. Ranije, Samsung nikada nije imao problema sa tim i svi telefoni odlično funkcionišu, ali Note 7 je svakako dobar primer da tehnologija brzog punjnja baterije ipak nije u celosti sigurna i razvijena.

 Pregrejavanje telefona tj . baterije pri punjenju je jedan od najosnovnijih razloga zbog čega bi neko uopšte pomislio da isključi ovako korisnu funkciju. Ipak, to nije jedini razlog. Mnogi korisnici su se na raznim forumima požalili na čudne zvukove bežičnog punjača kada se telefon puni. Nije baš prijatno slušati te zvukove u toku noći, kada ostavite telefon da se puni i legnete da spavate, zar ne?

Sve u svemu, ne preporučujemo da isključujete brzo punjenje ako vam ništa od navedenog ne smeta. Ali, dobro je znati da je i ta opcija na raspolaganju. Evo kako da je pronađete i aktivirate, odnosno deaktivirate brzo punjenje.

1. Pristupite podešavanjima svog Samsung uređaja.

2. Na listi pronađite i dodirnite na “Baterija” (eng. battery) kategoriju.

3. U okviru “Baterija” kategorije treba da pronađete dva prekidača. Jedan je za deaktiviranje brzo bežično punjenje, a dugi za brzo žičano punjenje. Dodirom na njih ćete naravno isključiti brzo punjenje i tako se rešiti pregrejavanja i buke.4. I na kraju jednostavno iznova pokrenite telefon.