Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako ispraviti "500 Internal Server Error" grešku u YouTube aplikaciji na Galaxy S20?

Kako ispraviti "500 Internal Server Error" grešku u YouTube aplikaciji na Galaxy S20?

Evo kako da rešite problem sa YouTube aplikacijom koji se neretko događa na Samsung Galaxy S20 telefinima. 

U ovom postu obrađena je jedna od čestih grešaka koje se javljaju prilikom upotrebe aplikacije YouTube za Android. Čitajte dalje da biste saznali šta učiniti ako naiđete na '500 internih grešaka servera' kada koristite YouTube na svom Galaxy S20.

 



'500 Internal Server Error' znači da je nešto pošlo po zlu na web lokaciji YouTube-a ili serveru aplikacije. To znači da problem verovatno nije u telefonu. Ipak je još uvek neophodno isključiti druge uobičajene faktore koji mogu pokrenuti istu grešku. Predlažemo nekoliko potencijalnih rešenja koja možete isprobati ukoliko se odlučite za rešavanje problema.

Jednostavni načini za rešavanje '500 Internal Server Error' u aplikaciji YouTube

Izvođenje sledećih podešavanja pomoći će da isključite uobičajene faktore koji mogu zaustaviti učitavanje mrežnih aplikacija poput YouTube-a i izazvati spomenutu poruku. Ne zaboravite ponovo učitati aplikaciju nakon izvršavanja svakog od zadatih rešenja da biste utvrdili je li problem rešen.

Ponovo pokrenite internet vezu.

S obzirom da poruka o grešci govori nešto o serveru, prva preporuka je provera internet veze na vašem telefonu. Slučajni problemi sa internetom su neizbežni i zato to prvobitno treba isključiti.

Najlakši način da proverite internet vezu je otvaranje pregledača, a zatim kretanje kroz različite web stranice. Učitavanje drugih internet aplikacija je takođe opcija. Ako nema problema s učitavanjem web lokacija i mrežnih aplikacija, to znači da Internet radi normalno. U suprotnom, moraćete osvežiti vezu.

Postoji mnogo načina za osvežavanje ili ponovno pokretanje internet veze na telefonu. To možete uraditi u Wi-Fi podešavanjima ili ići direktno na ponovno pokretanje modema ili rutera. Ili možete pokušati izvesti stari trik pokretanja načina rada u avionu.

Ako ste na telefonu postavili drugu Wi-Fi mrežu, pokušajte zaboraviti trenutnu mrežu, a zatim se prebacite na drugu Wi-Fi mrežu. Ovo je najverovatnije traženo rešenje ako se problem pripisuje neispravnoj Wi-Fi mreži koja se koristi.

Da zaboravite Wi-Fi mrežu na vašem Galaxy S20, jednostavno sledite ove korake:

1. Idite na Postavke.
2. Dodirnite Veze.
3. Dodirnite Wi-Fi.
4. Dodirnite ikonu Postavke (zupčanik) pored vaše Wi-Fi mreže.
5. Zatim dodirnite Zaboravi u donjem desnom uglu ekrana.

Odabrana Wi-Fi mreža će biti zaboravljena i izbrisana iz Wi-Fi direktorijuma telefona. U ovom trenutku možete odabrati bilo koju od ostalih aktivnih Wi-Fi mreža.

popraviti youtube 500 internu grešku servera galaxy s20-refresh inet

Prisilno zatvorite, a zatim ponovo pokrenite aplikaciju YouTube.

Greške u aplikaciji takođe mogu izazvati pojavu različitih vrsta grešaka. Da biste eliminisali propuste u aplikaciji, može vam pomoći prisilno zaustavljanje aplikacije i ponovno pokretanje.




Da biste prisilno zatvorili YouTube aplikaciju na svom Galaxy S20, jednostavno sledite ove korake:

1. Idite na Postavke.
2. Dodirnite Aplikacije.
3. Odaberite YouTube sa spiska aplikacija.
4. Dodirnite dugme Prisilno zaustavi u donjem desnom uglu ekrana aplikacije YouTube.
To će zatvoriti aplikaciju. Nakon nekoliko sekundi ponovo pokrenite aplikaciju i proverite da li je greška već nestala.

Brisanje “keš” memorije aplikacije takođe može dobro doći, pogotovo ako su za to krivi oštećeni privremeni fajlovi i podaci u aplikaciji.

popraviti youtube 500 internu grešku servera galaxy s20-forceclose

Ažurirajte aplikaciju YouTube.

Ažuriranje aplikacije jedan je od načina da se osiguraju optimalne performanse. Ažuriranja softvera koja su objavili programeri aplikacija ne samo da zadovoljavaju nove funkcije već i ugrađuju kritične zakrpe kako bi se popravili postojeći kvarovi u aplikaciji, posebno oni koji nastaju zbog upornih grešaka. 

Međutim, instaliranje ažuriranja na čekanju za aplikaciju YouTube takođe može biti ključ za rešavanje pomenute greške.

Da biste proverili da li je YouTube ažuriranje na vašem Galaxy S20 na čekanju, jednostavno sledite ove korake:

1. Otvorite aplikaciju Play Store ili Google Play.
2. Idite na meni, a zatim idite na Moje aplikacije i igre.
3. Na kartici Ažuriranja pomaknite se prema dole i pronađite YouTube na spisku.
4. Ako je aplikacija navedena, to znači da je dostupno ažuriranje. 
5. Dodirnite dugme Ažuriraj pored YouTube-a ili dodirnite Ažuriraj sve.



Sačekajte da YouTube završi sa ažuriranjem. Kada se ažuriranje završi, ponovo pokrenite telefon kako biste bili sigurni da su sve nove promene softvera pravilno instalirane.

Ponovo pokušajte da učitate YouTube nakon ponovnog pokretanja telefona i proverite da li radi.

popraviti youtube 500 internu grešku servera galaxy s20-update

Može li ovo biti problem s aplikacijom ili YouTube serverom?

Da biste utvrdili je li problem možda u aplikaciji YouTube, pokušajte pristupiti YouTube-u putem web pregledača. Ako se greška ne dogodi pojavljuje prilikom upotrebe YouTube-a u pregledaču, veća je verovatnoća da je aplikacija neispravna. U tom slučaju neophodna je ponovna instalacija aplikacije. 

Ako se greška prikazuje i u aplikaciji YouTube i u pregledaču, onda bi to mogao biti problem sa Google-ovim YouTube serverom. U ovom slučaju možete se vratiti kasnije i pokušati ponovo ili kontaktirati YouTube-a za dalju pomoć.