Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako konvertovati Live Photos u GIF fotografije na iPhone 6s ili iPhone 6s Plus?

Kako konvertovati Live Photos u GIF fotografije na iPhone 6s ili iPhone 6s Plus?

Znamo da je rano krenuti sa ovakvim uputstvima, međutim verujemo da na našim prostorima, u regionu pogotovo, ljubitelji Apple telefona već imaju nove modele. Shodno tome, evo jednog korisnog uputstva koje će svim vlasnicima iPhone 6s / 6s Plus uređaja olakšati deljenje Live Photo datoteka na svim vodećim društvenim mrežama. 

Live Photos je zanimljiv novitet koji je stigao uz iPhone 6s i iPhone 6s Plus. Kreirajući standardnu fotografiju koja kasnije postaje animirana prilikom jačeg dodira po ekranu, novim iPhone uređajima daje poseban dodir i čar.

 



Ipak, nekada je iz mnogih razloga dobro konvertovati te Live Photos datoteke u GIF fotografije. Slažete se sa nama? U slučaju da vam jednog dana zatreba ovo, evo kako da to uradite.

>> Sve što treba da znate o novim iPhone 6s i iPhone 6s Plus telefonima! (VIDEO) <<

>> Ovo su 6 razloga zbog kojih će ekrani osetljivi na jačinu dodira doprineti većoj efikasnosti iPhone 6s i iPhone 6s Plus telefona! <<

Pre nego što počnemo korak po korak uputstvo, objasnićemo šta su to Live Photos datoteke. Radi se kombinaciji JPEG i MOV datoteka koju kamera beleži na 1.5 sekundi tokom okidanja, kreirajući tako mini video koji je Apple sinhronizovao u Live Photos. Vremenom, tvorci ovih Live Photos datoteka zažele da ih podele na društvenim mrežama gde ovaj format za sada nije podržan. Stoga, jedino rešenje je konvertovanje u GIF fotografije.

1. Putem USB kabla povežite svoj iPhone 6s / 6s Plus sa računarom.

2. Otvorite “Image Capture” ako koristite Mac, a ako koristite Windows probajte sa “Photos”



3. Pronađite Live Photos datoteke koje želite da konvertujete. Primetićete da postoje dve datoteke MOV i JPEG koje su kreirane u isto vreme. Selektujte MOV datoteku i sačuvajte na radnu površinu računara (eng. desktop).

4. Otvorite program za kreiranje GIF fotografija, primera radi, GIF Brewery ili koristite web alatku kao što je “MakeGIF”.

5. Mi ćemo koristiti web alatku. Dakle kliknite na “Load Video” taster ili jednostavno prevucite MOV datoteku preko pomenutog tastera.



6. Nakon učitavanja sadržaja na webu, potrebno je da odredite kakvog je sadržaj tipa. Da li je za osobe bilo kog uzrasta ili samo za preko 18 godina. Odmah nakon toga, GIF će biti spreman za preuzimanje ili deljenje.