Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti novu Instagram aplikaciju? (VIDEO)

Kako koristiti novu Instagram aplikaciju? (VIDEO)

Nova Instagram aplikacija sada ima neke nove opcije, uključujući i emitovanje uživo. Evo kako da ih koristete!

Facebook je mnogo toga promenio kod Instagram aplikacije od kako ju je kupio. Nekom se to dopada, nekom ne. Uglavnom, većina tih novih opcija izuzetno podsećaju na one koje ima Snapchat.

 



>> Kako pribaviti što više Instagram pratioca!? <<

>> Kako napraviti sjajne Instagram fotografije!? <<

>> Nova, dugo očekivana opcija, je konačno dostupna svima na Instagram-u! <<

>> Kako napraviti najbolje kolaž fotografije za Instagram ili Facebook!? <<

Mi danas nećemo previše pričati o tome ko je kome ukrao ideju, već ćemo govoriti o tome kako se koriste ove one Instagram opcije. Pa da počnemo:

Kada pokrenete Instagram aplikaciju, na početnoj stranici će se pojaviti standardan prikaz objava vaših prijatelja, odnosno onih koje pratite. Na samom vrhu su njihove “priče” ali i dve malo redizajnirane ikonice za poruke i kameru.



Kada se prebacite na kameru, na raspolaganju su vam par režima okidanja, kao i opcije za uređivanje priča, objavljivanje fotografije ili slanje direktnih poruka koje nestaju nakon unapred definisanog vremana. Slanje poruka koje nestaju funkcionišu poput onih na Snapchat-u: pošalejte poruku, prijatelj ih pregleda i one nestanu za 10, 15, ili više sekundi, u zavisnosti na to koji vremenski period ste postavili.

>> Kako koristiti dva ili više Instagram naloga na jednom telefonu? (VIDEO) <<

>> Kako povezati Facebook stranicu sa Instagram nalogom? <<



>> Kako “otpratiti” sve one koji vas ne prate na Instagram-u? (VIDEO) [Followers Insight] <<

Za sada, samo verifikovani nalozi mogu da postave link ka svojoj društvenoj mreži ili sajtu u okviru “Instagram priča.” Tim linkovima se pristupa prevlačenjem prsta sa dna prema vrhu ekrana, dok pregledate priču. Ono što svi mogu sada da urade je označavanje ljudi unutar Instagram priča kako bi oni koji pregledaju priču mogli direktno da pristupe profilu označene osobe.

Instagram je nedavno lansirao i promotivni video materijal u kom predstavljaju uživo emitovanje na Instagram-u. Ta opcija za sada još nije dostupna za sve, ali će kroz par nedelja biti. Kako se u promotivnom video snimku demonstrira, uživo emitovanje se može započeti prelaženjem u režim kamere, pa prevlačenjem prsta sa leve strane ekrana na desnu. Znači, takozvani “LIVE” će biti opcija u okviru “kamara” stranice gde kreirate nove fotografije ili priče. Treba imati na umu da se svi uživo snimci brišu nakon nekog vremena što je praksa Periscope aplikacije.