Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti Pokemon GO ili Android Pay na uređajima koji su root-ovani! [AutoMagisk]

Kako koristiti Pokemon GO ili Android Pay na uređajima koji su root-ovani! [AutoMagisk]

Evo kako da automatski zaobiđete "SafetyNet" kontrolu i tako bez ručnog deaktiviranja ili aktiviranja root-a koristite aplikacije poput Pokemon GO, Android Pay ili neke druge potput onih koje nude banke.

Ako igrate Pokemon igricu, a pritom planirate da root-ujete svoj telefon, onda ćete imati probleme. Nova, 0.37 verzija Pokemon GO igrice će u potpunosti blokirati naloge onih koji igricu koriste na root-ovanim uređajima, kao i onima koji koriste CustomROM-ove.

Mi smo nedavno pisali aplikaciji Magisk koja vam može pomoći da deaktivirate ili ponovo aktivirate root, kad god je vama to potrebno. Ipak, ručno deaktiviranje i aktiviranje root-a brzo postane dosadan posao, pogotovo ukoliko igrate Pokemon GO igricu… Srećom, postoji aplikacija koja će ceo taj posao za vas obaviti i to ne samo za Pokemon GO igricu, već i za one druge aplikacije koje su osetljive na root.



>> Šta je Magisk i kako se Magisk instalira? [Systemless] <<

Programer Kieron Quinn, poznat kao Quinny989, je kreirao AutoMagisk aplikaciju koja za vas kontroliše prekidač za root unutar Magisk aplikacije. Dakle, kada startujete osetljivu aplikaciju na root, AutoMagis automatski deaktivira root. Naravno, kada zatvorite aplikaciju, AutoMagisk automatski ponovo aktivira root. Da biste koristili AutoMagisk, potrebno je da imate phh SuperUser i Magisk na svom prethodno nemodifikovanom uređaju.

AutoMagisk je veoma jednostavan za korišćenje. Nakon instaliranja, samo dozvolite aplikaciji pristup telefonu (eng. accessibility service) i naravno dozvolite joj pristup root-u, kao i obično, kroz iskakajući prozor. Kasnije, samo treba da štiklirate aplikacije za koje želite da isključite “SafetyNet”. Android Pay i Pokemon GO su podrazumevano štiklirane ukoliko su pomenute aplikacije već instalirane na uređaju. Inače, ovo je idealno rešenje za one aplikacije banaka putem kojih proveravate stanje računa i ostalo. I njih naravno možete štiklirati kako bi izbegli “SafetyNet”.

Kada recimo pokrenete Pokemon GO aplikaciju, pojaviće se obaveštenje koje će vam staviti do znanja da je root deaktiviran. Naravno, ako vam smeta to obaveštnje, u podešavanjima AutoMagisk aplikacije to možete isključiti. U podešavanjima možete pronaći još nekoliko zgodnih opcija zato vas savetujemo da bacite pogled.



AutoMagisk aplikacija je kompatabilna sa svim uređajima koje već imaju Magisk, otključani bootloader i nemodifikovani Android operativni sistem počevši od LolliPop verzije. Budući da AutoMagisk “krši zakon” Google Play prodavnice, aplikaciju možete preuzeti sa priloženih linkova i instalirati je sa memorije telefona:

>> AutoMagisk 1.0 <<

>> AutoMagisk 1.0 - Alternativni link <<