Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti S Health aplikaciju na root-ovanim uređajima sa aktiviranim KNOX-om?

Kako koristiti S Health aplikaciju na root-ovanim uređajima sa aktiviranim KNOX-om?

Evo kako da koristite S Health aplikaciju iako ste aktivirali KNOX brojač! 

Svako ko se “poigrao” sa svojim Samsung Galaxy telefonom je verovatno aktivirao KNOX brojač. To automatski znači da je odmah izgubljena garancija i da pojedine aplikacije neće raditi. Kada kažemo pojedine, mislimo na S Health pre svega jer je to jedina sistemska aplikacija koja je stvarno vredna truda…

 *Napomena

Samsung S Helath aplikacija verzije 5 ili iznad ne može raditi na root-ovanim Galaxy telefonima ili na onim na kojima KNOX brojač aktiviran.

Znači, nije moguće root-ovati telefon ili instalirati TWRP, a da pritom KNOX brojač ne bude aktiviran. Šta činiti odna? Pa, ako je garancija istekla, potpuno je nebitan taj brojač… Ali, za one koji obožavaju Galaxy S Health aplikaciju, aktivirani KNOX brojač može biti veliki problem jer ona u tom slučaju neće raditi. Kada pokrenete S Healt aplikaciju, dešava se da ona prikaže informaciju:

Vaš uređaj je zloupotrebljen, Aplikacija S Health verzije 5.0 ili novije nije dostupna na zloupotrebljenim uređajima.

Ovo može biti rešeno, bez obzira na to što je KNOX brojač aktiviran ili što je vaš Galaxy telefon root-ovan, sve dok ga pokreće zvanični Android operativni sistem. Evo šta treba da radite.

*Napomena

Da biste iskoristili ovo rešenje, potrebno je da vaš Samsung Galaxy telefon bude root-ovan. Ukoliko nije, na ovom LINKU možete pročitati uputstvo koje će vam pomoći da ga root-ujete.1. Sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA preuzmite aplikaciju Root Browser.

2. Pokrenite Root Browser aplikaciju i dodelite joj pristup root-u.

3. Sada pronađite i pristupite fascikli pod nazivom “System”.

4. Zatim pronađite datoteku pod nazivom “build.prop” i dodirnite na nju kako bi je otvorili.5. Sada potražite liniju “ro.config.tima=1”

6. Kada pronađete pomenutu liniju, promenite vrednost “1” u vrednost “0”. To bi trebalo da izgleda ovako: “ro.config.tima=0”7. Sada sačuvajte prepravljenu “build.prop” datoteku i restartujte telefon.

8. Pokrenite S Health aplikaciju i uživajte!