Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako nadomestiti nedostatak notifikacione lampice na Galaxy S10 telefonima?

Kako nadomestiti nedostatak notifikacione lampice na Galaxy S10 telefonima?

Ovo su tri metode koje vam mogu pomoći da nadomestite nedostatak notifikacione lampice na Galaxy S10 telefonima.

Budući da je Samsung želeo da maksimalno rastegne ekrane Galaxy S10 telefona, mesta za notifikacionu lampicu očigledno više nema. Samim tim, korisnici treba da koriste neke alternativne načine.

 



Sreća u nesreći je to što novi One UI korisnički izgled ima neke nove opcije koje mogu da efikasno da reše nedostatak notifikacione lampice. U današnjem tekstu ćemo govoriti o tome opcijama.

Prva opcija koja vam je na raspolaganju je osvetljavanje ivica ekrana. Ona se nalazi u “Edge Screen” kategoriji. Dakle, kada pristupite toj kategoriji, prikazaće vam se dve opcije sa prekidačem za aktiviranje:

- Edge panels

- Edge lighting

Naravno, “Edge lighting” je ona koja nama treba i koja omogućava kratko osvetljavanje ivica ekrana u svojstvu obaveštenja. Ono što je super je to što je moguće podesiti stil osvetljavanja, u smislu animacije.



Tu ja takođe i opcija “Show Edge Lighting” gde možete odabrati kada će ovaj tip obaveštenja biti aktivan. To znači da ivica ekrana može zasvetleti i kada nešto radite na telefonu, a ne samo kada je ekran isključen. Naravno, ukoliko vam to ne odgovara, možete podesiti da vam ovaj tip obaveštenja bude aktivan samo kada je ekran isključen ili samo kada je uključen.

Što se tiče prilagođavanja, moguće je odabrati tip animacije, jačinu osvetljenja ivice ekrana, debljunu linije koja se osvetljava oko ekrana, boju linije, kao i koliko brzo će ivica ekrana biti osvetljena.



A ako ipak želite da vam ovavak tip notifikacije bude aktivan samo za određene aplikacije, onda to bez poroblema možete podesiti pristupom kategorije “Manage notifications”. Tu možete birati aplikacije koje će korititi “Edge lighting”, a koje ne.



Naredna dva načina da se aktiviraju alternativni sistemi obaveštenja, naravno u cilju da se nadomesti nedostatak LED lampice, se mogu pronaći u okviru kategorije “Accessibility” kategorije.

Tu je potrebno pristupiti kategoriji “Advanced settings” , pa potom kategoriji “Flash notification”. U okviru pomenute kategorije se nalazi opcije “Camera Flash” i “Screen Flash”.

Što se tiče “Flash notification” opcije, ona je tu kako bi na kratko aktivirala LED blic koji se nalazi pored zadnjih kamera Galaxy S10 telefona. Ovaj tip obaveštenja radi kada je ekran telefona isključen, ali i kada je uključen. Dobro je to što je “Flash notification” i “Edge notification” opcije mogu raditi istovremeno.

Kada je reč o trećoj metodi, “Screen notification”, ona je tu da vas obavesti o pristiglom obaveštenju tako što na kratko zasvetli ekran malo jače nego inače. Ono što se može uzeti kao nedostatak kod ove treće metode je to što je ona aktivna samo kada koristite telefon, odnosno kada je ekran telefona uključen.

Rekli bismo da je opcija “Screen notification” više tu kako bi dopunila ostale dve. Shodno tome, savetujemo vas da je koristite zajedno sa “Edge lighting” i “Flash notification” opcijama.

Nadamo smo da smo koliko toliko pomogli! Ukoliko imate poteškoća da pronađete pomenute kategorije i opcije, ne oklevajte da nam pišete na našem forumu. Administratori ili neko od 3000 članova će vam brzo odgovoriti i pomoći vam da rešite problem, ma koji god on bio:

>> PametniTelefoni.rs - Pitanja i odgovori <<