Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako najbolje, najbrže i najlakše dekodirati telefon?

Kako najbolje, najbrže i najlakše dekodirati telefon?

Obzirom da je ovo uvek HOT tema, ne bi bilo loše da vam ispričamo koji je najbolji, najbrži i najlakši način da dekodirate telefon.

Ukoliko ste neko ko želi da se poigra sa svojim telefonom, da istraži sve moguće načine i taj posao obavi besplatno, to je svakako za pohvalu. Ali, to može da prođe samo ako imate neki od straijih modela telefona.

 



Istraživanje obično traje i po 12 sati, tu ima mnogo napornog gledanja po internetu kako bi se došlo samo do neke informacije i eventualno nekog uputstva. Loše okolnosti su što razni sajtovi skupljaju posetu tako što prave lažna uputstva. Generalno, vama nije teško da kliknete na link i pogledate o čemu se radi ali ako po lažnom i netačnom uputstvo uradite nešto sa telefonom, vrlo lako može da se desi da oborite sistem ili  “brikujete” telefon. Tada vam je jedini spas servis, a svi znamo koliko je nezgodno nositi telefon u servis gde praktično ostajete bez njega i brinete da li će tamo neki Žika, Mika ili Pera prepakovati telefon ili slično.

>> Kako dekodirati telefon? (VIDEO) <<

Da ne govorimo o tome da gubite garanciju ako root-ujete telefon! A da bi ste uspeli da besplatno dekodirate telefon trebaće vam mnogo više od pristupa root-u. Pre svega dekodiranje uz pomoć modifikovanja pojedinih sistemskih datoteka i nekih zaduženih za komunikaciju sa serverom, ne bude baš najzdravije za telefon. Postoje velike šanse da on nakon dekodiranja “na silu” počne da štuca i baguje.

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

>> Kako “rutovati” telefon? <<



Dakle da rezimiramo, besplatno dekodiranje je dug, naporan, rizičan i težak posao. Najgore je što u 97% slučajeva ne postoji način besplatnog dekodiranja. Besplatno dekodiranje bi moglo da se postigne ukoliko imate uređaj (box) na koji se kači telefon i koji se povezuje sa računarom pa tako preko kabla dekodira telefon. Ti uređaji znaju da koštaju preko 150 evra što na kraju i ne bude baš besplatan način. Isplativo je samo u slučaju da želite kasnije da se bavite time.

A šta mislite o tome da vam predstavimo jedan jako brz, zdrav i lak način dekodiranja? O čemu se radi… Svaki telefon ima svoju “ličnu kartu” odnosno IMEI. Mrežni operateri “orobe” telefon pomoću tog IMEI broja tako da kada se telefon registruje na mrežu, a nije “rob” te mreže, on je praktično neupotrebiv za pozive i poruke.

>> IMEI telefona govori mnogo toga, pročitajte šta! <<

>> Kako rešiti broblem sa izgubljenim IMEI serijskim brojem? [Samsung uređaji] <<



>> Kako rešiti problem sa izgubljenim IMEI serijskim brojem? [MTK Uređaji] <<

Jedan jako zanimljiv sajt pruža neverovatno jednostavan i lak način dekodiranja sa veoma pristojnim cenama. Tačnije, mnogi servisi sarađuju sa ovim sajtom gde svojim mušterijama kasnije pružaju istu tu uslugu po višim cenama.

Sajt www.UnlockAndMore.com ima odličnu ponudu dekodiranja gotovo svih telefona. Sve to uz garanciju i preporuku. U čemu je njihova tajna? Brza dostava koda, povoljna ponuda i odlična podrška. Čim pristupite njihovom sajtu primetićete da je sve transparentno. Sve informacije koje vas mogu zanimati su priložene na sajtu. U sličaju da vas interesuje nešto dodatno, uvek su raspoloženi da pomognu. Iako je na njihovom sajtu sve lepo objašnjeno, mi ćemo vam malo pomoći radi brže navigacije:



1. Prvo treba da se uverite koji je IMEI vašeg telefona. To možete pročitati ispod baterije telefona, na kutiji telefona ili unošenjem koda "*#063#" u aplikaciji za pozivanje.

2. Kada vam se prikaže IMEI zapišite ga na papir i tri puta proverite da li ste lepo prepisali.

3. Uputite se na sajt www.UnlockAndMore.com i izaberite marku vašeg telefona klikom na zeleni taster “Otključaj telefon”. Ispod svake marke imate i cenu za kod.

4. Čim odaberete marku svog telefona i kliknete na zeleni taster “Otključaj telefon” bićete preusmereni na stranicu gde treba da popunite formular.

5. Unesite vaše ime, prezime, email, tačan model svog telefona, IMEI svog telefona i naziv mreže na koju je telefon kodiran. Na kraju imate i kockicu gde treba da uneste kratku informaciju o tome kako ste saznali za www.UnlockAndMore.com. Izdvojite još minut i dajte svoj doprinos jer im je ta informacija od značaja.

5. U slučaju da ne znate tačan model svog telefona to možete saznati tako što ćete pročitati šta piše ispod baterije ili na kutiji. Ako ne možete da nađete tačan model telefona ispod baterije ili nemate kutiju, jednostavnim pristupom sledećih koordinata ćete saznati tačan model svog telefona:

podešavanja > o telefonu > ime modela

6. Nakon unošenja svih potrebnih informacija u formular, obavezno pažljivo proverite da li ste uneli tačan IMEI i svoj email. Ukoliko pogrešite nećete dobiti kod.

7. Zatim se odlučite na koji način ćete platiti i dodirnite na jedan od ponuđenih tastera.

Kao što je navedeno, dobijanje koda za dekodiranje vašeg telefona zavisi od toga u koje vreme ste podneli zahtev i za koji model telefona. No, 12 sati je rok koji se ivek ispoštuje. Neka praksa je oko pola sata do sat.

Ne zaboravite, brzo, lako i za telefon, najzdravije moguće. Bez gubljenja garancije i rizika da se dekodiranje izgubi nakon ažuriranja operativnog sistema ili instaliranja CustomROM-a.