Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako najbrže i najlakše prebaciti slike, muziku ili video snimke sa računara na telefon? (VIDEO)

Kako najbrže i najlakše prebaciti slike, muziku ili video snimke sa računara na telefon? (VIDEO)

Ovo je definitivno najlakši način da bez kabla šaljete bilo koji dokument sa računara na teleofon.

OK, pretpostavljamo da već znate kako da povežete telefon i računar kutem kabla i tako prebacite šta god vam je potrebno. Međutim, znate li kako da prebacite bilo šta sa računara kroz par samo sekundi posla? Bez traženja kabla, bez zavlačenja ispod stola do USB konektora na kućištu, bez gledanja u pasulj da li je USB kabel, u prekidu itd. Ne! Ne govorimo vam o Cloud rešenjima, ipak je to totalno druga priča. Ono o čemu danas govorimo je prebacivanje datoteka sa računara na telefon putem WiFi rutera i Portal aplikacije.

 



Ekipa koja stoji iza popularne aplikacije Pushbullet nam donosi novu aplikaciju koja se naziva Portal. Ideja je da se jednostavnim pristupanjem portal.pushbullet.com stranici i skeniranjem QR koda uspostavi direktna WiFi konekcija između računara i telefona. Slanje fotografija, muzike, video snimaka i ostalih datoteka je krajnje jednostavno! U pitanju je “Drag & Drop”  sistem gde korisnik samo prevuče datoteke preko portal.pushbullet.com stranice i one automatski bivaju poslate prijavljenom telefonu ili tablet uređaju.

Portal ne koristi neki server te se sve obavlja na lokalnoj WiFi mreži. To automatski znači da ne postoji način da potrošite internet koji vas sleduje u okviru vašeg pretplatničkog paketa. Takođe, ovaj način slanja datoteka sa računara na telefon nije ništa novo! Tačnije, ovo se u drugim formama koristi poprilično dugo. Ovo je u suštini postalo dostupno istog trenutka kada je WiFi nastao. Ono što je posebno vezano za Portal aplikaciju i servis je to što je veoma jednostavno koristiti ga.

Datoteke veličine do 1 GB je moguće slati putem Portal servisa. Fotografije bivaju prikazane na telefon gotovo istog momenta kada ih prevučete preko stranice na računaru, dok datotekama kao što su video zapisi, muzika i slično, treba malo vremena da se pošalju. U zavisnosti od celičine datoteke, prebacivanje će biti brže ili sporije.

Takođe, super je to što se sve primljene datoteke skladište u novokreiranoj fascikli “Portal”. Da sve bude još bolje, fotografije, video snimci i muzika su vidljivi u podrazumevanim aplikacijama pa se tako prikazuju u galeriji, unutar aplikacije za slušanje muzike ili gledanje video zapisa.

Evo kako da podesite i koristite Portal aplikaciju tj. servis:

1. Preuzmite instalirajte Portal aplikaciju sa priloženog linka:



Android

>> Portal <<

iOS

>> Portal <<



2. Putem internet pregledača,  na računaru, pristupite stranici “portal.pushbullet.com”.

3. Zatim pokrenite “Portal” aplikaciju na telefonu i dodirnite na taster “Skeniraj”.

4. Kada se aktivira kamera usmerite je prema QR kodu koji će biti prikazan na monitoru u okviru stranice portal.pushbullet.com.



5. Telefon će se skeniranjem QR koda povezati sa računarom gde će biti spreman za primanje (preuzimanje) datoteka.

6. Na računaru jednostavno prevucite datoteke koje želite da pošaljete preko stranice portal.pushbullet.com na koju ste se prethodno prijavili.

Evo video uputstva koje prikazuje ceo pomenuti postupak: