Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti video u 4K rezoluciji sa 60 fps na Galaxy S8 ili Note 8 telefonima?

Kako napraviti video u 4K rezoluciji sa 60 fps na Galaxy S8 ili Note 8 telefonima?

Evo šta treba da uradite kako biste omogućili snimanje u 4K rezoluciji sa 60 frejmova po sekundi na telefonima na kojima to fabrički nije moguće: Galaxy S8 ili Note 8.

Ove godine je prilično popularno da premium telefoni imaju mogućnost snimanja u 4K rezoluciji, ali sa 60 fps. Qualcomm-ov najnoviji čipset je dovoljno moćan da podržu tako nešto pa telefoni kao što su OnePlus 6, Galax S9, LG G7 ThinQ, Note 9 i još mnogi drugi.

 



Čak i najnoviji Apple telefoni iPhone X, iPhone Xs i iPhone Xr podržavaju snimanje u 4K rezoluicij sa 60 frejmova po sekundi. Naravno, zahvaljujući najnovijim Apple A11 i A12 čipsetima. Huawei još nije lansirao čipset koji podržava ovo pa tako njihov najnoviji Kirin čipset podržava snimanje u 4K sa 30fps.

Međutim, kako Samsung ima dve varijacije svojih vodećih telefona kada je čipset u pitanju, Snapdragon i Exynos, postavlja se pitanje, kako to da pojedini telefoni kao što su Galaxy S8 ili Note 8 ne mogu da snimaju u 4K rezoluciji sa 60 fps? Pa… Nije stvar tehničkih mogućnosti, već softverskog ograničenja. Samsung je ograničio pomenute modele kako bi napravio razliku u odnosu na nadolazeće. U prevodu, naravno da je moguće snimati u 4K rezolucij sa 60 fps, ali uz prethodno uklanjanje ograničenja, ako tako možemo da kažemo.

Naime, uticajni programer i član XDAdevelopers.com foruma, KunkerLV, je objavio skriptu koja nezvanično omogućava snimanje u 4K rezoluciji sa 60 fps na Galaxy S8 / S8+ i Galaxy Note 8 telefonima. Naravno, u pitanju su modeli koje pokreće Exynos čipset. Dobre vesti su to što nije potrebno prethodno root-ovati uređaj! Dakle, bez modifikovanja koje za neke može biti prilično naporno i koje definitivno narušava garanciju.

Procedura za aktiviranje 4K snimanje sa 60 fps na Galaxy S8 i Note 8 je sledeća:

1. Preuzmite rubberbigpepper.igCamera APK i instalirajte je sa memorije telefona:

>> rubberbigpepper.lgCamera_2016-12-21 <<

2. Pokrenite aplikaciju, dodirnite na taster “Settings”, zatim na poslednji isečak i na kraju na opciju “Edit Camera Script”.

3. Unutar praznog polja unesite sledeću skriptu:

 



preview-size=%pref_width%x%pref_height%

video-size=%video_width%x%video_height%

camera-mode=1

cam_mode=1



cam-mode=1

video-hfr=60

preview-fps-range=60000,60000



 

4. Kako bi sve uspešno priveli kraju, dodirnite na “Apply” taster.

“To je to!” Kako mi obično volimo da kažemo kada privedemo kraju neko uputstvo! Nadamo se da ćete uživati u 4K snimanju sa 60 fps. Imajte na umu da ti video zapisi mogu biti prilično veliki. Samim tim, bilo bi pametno da vodite računa o tome kako ne bi preopteretili inernu memoriju svog telefona.