Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako blokirati reklame na telefonu?

Kako blokirati reklame na telefonu?

Evo kako da se rešite dosadnih reklama koje se pojavljuju u okviru aplikacija koje koristite na vašem Android uređaju.

Znate i sami kako je iritantno kada krenu da se pojavljuju reklame u okviru nekih aplikacija koje koristite na svom Android uređaju. Na taj način programeri zarađuju novac dozvoljavajući drugim kompanijama da se oglašavaju putem reklama u okviru njihovih aplikacija. Takođe, programeri uvek naprave verziju aplikacija bez reklama koja se plaća što je praktično još jedan od načina da zarade. Iskreno, ne možemo im zameriti na tome jer je danas veoma teško naplatiti neko digitalno delo kao što je recimo aplikacija.

 



No, za one malo vrednije korisnike Android-a, uvek postoji rešenje za svaki problem. Jedno od tih rešenja je popularna aplikacija za blokiranje reklama. Ona briše sve reklame u okviru aplikacije ali na žalost, taj prostor gde je raklama trebala biti ostane prazan. Tačnije, umesto reklame tu je sada prazan prostor koji ne služi ni čemu što je svakako isto kao da je reklama tu.

Zahvaljujući XDA programeru “FatMinMin” sada postoji modifikacija (eng. module) koja ne samo da otklanja reklame već čini i to da taj prostor gde je reklama trebala biti, nestane. Ovaj Xposed modul korisnicima pruža mogućnost da izaberu koje ih to tačno aplikacije napadaju agresivnim i dosadnim reklamama.

Da biste koristili MinMinGuard potrebno je da imate root-ovan telefon na kome je instaliran Xposed Installer. Ukoliko nemate root-ovan telefon i ne znate šta je to zapravo, potrebno je da posvetite malo vremena istraživanju. Mi ćemo vam pomoći oko toga i priložiti vam sve neophodne linkove. Za početak pročitajte šta je to root, custom recovery i customROM:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

Ako ste razumeli šta je root i kako vam on može pomoći, evo nekoliko linkova koji će vam pomoći da root-ujete svoj Android uređaj:



>> Kako “rutovati” telefon? <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<

I na kraju, pre nego što nastavimo dalje, potrebno je da imate instaliran Xposed Installer. Sada kada znate šta je root i kako se on koristi, onda možete instalirati ovaj program za modifikovanje Android platforme. Na priloženim linkovima imate uputstvo za instalaciju Xposed Installer-a na Android 4.0+ i na Android 5.0+ verzijama:



>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 4.0 i iznad! <<

>> Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop-u? <<

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? <<



Kako instalirati i koristiti MinMinGuard 

Ukoliko ste pratili sva naša uputstva koja smo vam priložili, onda ste pripremili telefon za MinMinGuard. Evo šta je potrebno da uradite dalje:

1. Preuzmite i instalirajte “MinMinGuard” putem Xposed Installer-a ili sa priloženog linka:

>> MinMinGuard <<

2. Bitno je da ne startujete aplikaciju nakon instalacije. Ono što je potrebno uraditi nakon istalacije je štiklirati modul “MinMinGuard” u okviru Xposed Installer aplikacije i restartovati uređaj.

3. Nakon restartovanja telefona u fioci sa aplikacijama pronađite i startujte MinMinGuard. U slučaju da ne možete da pronađete MinMinGuard aplikaciju, startujete je iz Xposed Installer-a.

4. Kada startujete MinMinGuard prikazaće vam se lista svih instaliranih aplikacija. Jednostavno štiklirajte one koje vam dosađuju reklamama. Ukoliko vam je lakše, uvek možete dodirnuti taster za štikliranje svih aplikacija.