Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako omogućiti fotografisanje u RAW formatu na Huawei P9 Lite telefonu?

Kako omogućiti fotografisanje u RAW formatu na Huawei P9 Lite telefonu?

Evo kako da podesite svoj Huawei P9 Lite tako da može da fotografišete u RAW formatu…

Pojedini uređaji direktno iz kutije dolaze sa tom mogućnošću fotografisanja u RAW formatu. Međutim, postoje uređaji koji dolaze sa kamerama koje su sposobne da fotografišu u RAW formatu, ali im to jednostavno nije omogućeno fabrički. Jedan od tih uređaja je Huawei P9 Lite.

 Postoje dva potencijalna rešenja:

- Da se preuzme aplikacija trećeg lica koja će to rešiti.

- Da se modifikuje Huawei P9 Lite tako da podrazumevana kamera aplikacija može da fotografiše u RAW formatu.

Mi bismo vam preporučuli ovo drugo rešenje jer su RAW fotografije načinjene zvaničnom kamera aplikacijom Huawei P9 Lite telefona znatno kvalitetnije. Evo šta treba da uradite…

- Prvo da vas obavestimo da vaš Huawei P9 Lite treba biti root-ovan kako bi mogli da ovo uradite. Dakle, to je jedini uslov koji treba biti ispunjen. U slučaju da ne znate kako se to radi, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako instalirati TWRP recovery i root-ovati Huawei P9 Lite? <<- Sledeće što treba da uradite je da instalirate Root Browser aplikaciju ili neku sličnu njoj. Evo nekoliko aplikacija tog karaktera pa vi preuzmite onu koja vam najviše odgovara:

>> Najbolje "File Manager" aplikacije tj. najbolje menadžer datoteka aplikacije! <<

- Sada pokrenite Root Browser aplikaciju i pristupite sledećoj lokaciji kako biste otvorili datoteku “local.prop”:

system/emui/lite/prop/

- Kada otvorite “local.prop” datoteku, promenite vrednost “ro.build.hw_emui_lite.enable” na “false”. Dakle‚ ne bi trebalo da piše “true” nego “false”.- Po promeni vrednosti pomenute datoteke, sačuvajte promene i ponovo pokrenite Huawei P9 Lite.

- Potom pokrenite kamera aplikaciju, prebacite se u pro režim i pristupite podešavanjima kako bi aktivirali RAW fotografisanje.