Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako onemogućiti predloge za prijatelje na Facebook-u?

Kako onemogućiti predloge za prijatelje na Facebook-u?

Isključivanje onih predloga za prijateljstvo na Facebook-u nije tako težak proces. Pa ako vas ti predlozi nerviraju, ometaju i tome slično, evo kako da isključite tu opciju.

Ako imate malo Facebook prijatelja, od vas će se zatražiti da dodate ljude koje možda poznajete, zahvaljujući Facebook funkciji predloga prijatelja. Ako želite da isključite ove predloge, evo šta treba da uradite.

 Ako koristite Facebook na računaru sa Windovs 10 ili Mac računaru, možete da isključite predloge prijatelja u podešavanjima naloga. 

 1. Da biste to uradili, otvorite Facebook i prijavite se na svoj nalog.

 2. Kada se prijavite, kliknite ikonu menija sa strelicom nadole u ​​gornjem desnom uglu.

 3. Iz padajućeg menija izaberite Podešavanja i privatnost > Podešavanja.

 1. Kliknite opciju „Obaveštenja“ na levoj strani.

 1. Izaberite „Osobe koje možda poznajete“. 1. Facebook vas na razne načine obaveštava o predloženim prijateljima. U skladu sa vašim željama izaberite na koji način želite da vas Facebook obaveštava o predlozima za prijatelje. 

 2. Ukoliko ne želite da vas uopšte obaveštava o predlozima za prijatelje isključite klizač pored opcije „Dozvoli obaveštenja na Fejsbuku“.Kada je ovo podešavanje onemogućeno, Facebook vam više neće predlagati da dodate druge korisničke naloge kao prijatelje. Ako u buduće želite da dodate prijatelje na Facebook-u, moraćete da ih potražite i dodate ručno.Onemogućite predloge za Facebook prijatelje na Androidu, iPhone-u i iPad-u

Ako više volite da koristite Facebook na Androidu, iPhoneu ili iPadu, možete da promenite podešavanja naloga da biste onemogućili predloge prijatelja u samoj aplikaciji. Ovo podešavanje je za ceo nalog, pa će se sve promene koje napravite u aplikaciji pojaviti i na web lokaciji.

Za početak otvorite aplikaciju Facebook na pametnom telefonu ili tabletu i prijavite se (ako već niste). 

 1. Dodirnite ikonu menija hamburgera u gornjem desnom uglu, koja se nalazi ispod ikone Facebook Messenger-a. 1. Idite dole, a zatim izaberite Podešavanja i privatnost > Podešavanja.

 1. Dodirnite opciju „Podešavanja obaveštenja“.

 1. Izaberite „Osobe koje možda poznajete“.

 1. Baš kao i u meniju podešavanja Facebook-a na računaru, možete da onemogućite pojedinačna obaveštenja o predlozima prijatelja tako što ćete dodirnuti klizač pored svake opcije koju želite da isključite.

 2. Ako želite da onemogućite sve predloge prijatelja, dodirnite klizač „Dozvoli obaveštenja na Fejsbuku“.

Klizač će postati siv kada je podešavanje onemogućeno, zaustavljajući sve predloge prijatelja na vašem nalogu.