Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako poboljšati Face ID dok koristite masku?

Kako poboljšati Face ID dok koristite masku?

Evo kako da podesite vaš telefon da se otključa, skrenirajući lice dok nosite masku!

Kao što smo primetili tokom protekle godine, većina ljudi je otkrila da maska za lice čini Face ID neupotrebljivim. Iako u trenutnim okolnostima ne zvuči kao veliki problem, postoji mnogo ljudi, posebno medicinskih radnika, koji bi cenili mogućnost da Face ID na iPhone-u radi dok nose zaštitnu opremu. Pa, ispostavilo se da zapravo možete naučiti svoj iPhone da to radi.

 Istraživači u Xuanwu laboratoriji kompanije Tencent otkrili su da možete obučiti Face ID da prepoznaje da nosite masku ako postavite biometrijski sistem dok nosite pola maske.

Presavijanje maske na pola i prolazak kroz postupak podešavanja za Face ID u našem slučaju je funkcionisao, ali ne baš dosledno. Ono što smo smatrali najdoslednijim je upotreba primarnog podešavanja Face ID-a, kao i ponavljanje alternativnog izgleda sa maskom.

Apple-ova potparolka je povodom ove teme izjavila sledeće:

„Face ID je dizajniran da radi sa očima, nosom i ustima, korisnici i dalje mogu otključati svoje uređaje dok nose masku unošenjem lozinke.

Ali ako bi vam mogućnost korišćenja Face ID-a sa maskom mogla biti dragocena, čak i ako nema stopostotnu stopu otključavanja, isprobajte dolenavedene korake i javite nam vaše utiske.

Metoda #1

 1. Idite na  Podešavanja (eng.settings) > Face ID & Passcode. 2. Možete da napravite prvi korak kao alternativni izgled (eng. set up alternate appearance) ili da resetujete Face ID (eng. set up face ID).

 3. Kada odaberete  Set up Face ID ili  Set Up Alternate Appearance, preklopite masku na pola i držite je na licu.

 4. Ako vaš iPhone kaže „Face Obstructed“, polako odmaknite masku od centra lica sve dok od vas ne zatraži da „Polako pomerite glavu da završite krug“ (eng. move your head slowly to complete the circle). Xuanwu Lab preporučuje da pokrijete samo vrh nosa; pokrijte previše i dobićete grešku.

 5. Dovršite dva skeniranja lica maskom preklopljenom u istom pravcu. 6. Pojaviće se poruka „Face ID je sada podešen“(eng. face ID is now set up).

 7. Stavite masku, pokrivajući celo lice, isprobajte da li radi kako biste otključali iPhone.

  iPhone how to use Face ID with mask walkthrough 1

Metoda #2

 1. Ako Face ID ne radi dosledno nakon podešavanja Face ID-a sa preklopljenom maskom, vratite se u Podešavanja (eng. settings) > "Face ID & Passcode" 2. Dodirnite “Podesite alternativni izgled” (eng. set up alternate appearance)

 3. Sklopite masku i stavite je na drugu stranu lica, što ste učinili i za prvi deo

 4. Odradite dva skeniranja za podešavanje Face ID-a

 5. Stavite masku pokrivajući celo lice

 6. Testirajte da li radi

Face ID bi trebalo da funkcioniše i kada ne nosite masku

iPhone how to use Face ID with mask walkthrough 2