Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti Globaltel.rs internet?

Kako podesiti Globaltel.rs internet?

Evo kako da podesite parametre za internet preko Globaltel.rs mrežnog operatera, u slučaju da iz nekog razloga nije automatski podešen!

Globaltel.rs se baš trudi da postane konkurentan mrežni operater u Srbiji. Samim tim, internet paket koji možete kod njih kupiti je sjajan, a od skorije su u ponudi dobili i neke vrlo zanimljive Xiaomi telefone.

 



Ponuda tih telefona je vrlo primamljiva. Toliko da se čovek zapita, u čemu je štos? Mi smo na tu temu već pisali pa ako vas zanima šta mi mislimo o njihovoj Xiaomi promociji, onda pročitajte priloženi tekst:

>> Da li Globaltel.rs stvarno nudi povoljne Xiaomi telefone? <<

No, u današnjem tekstu želimo da pokažemo kako da podesite parametre za Globaltel.rs internet koji dolazi uz kupljenu karticu. Primera radi, mi posedujemo Globaltel.rs SIM karticu sa 4+4 GB interneta. Složićete se sa nama da to uopšte nije loše!

Ukoliko vam je ovaj paket 4+4 GB interneta zanimljiv, ne zaboravite da učestvujete u našoj nagradnoj igri gde ćemo podeliti 3 Globaltel.rs SIM kartice sa pomenutom količinom mobilnog interneta. Više o svemu pročitajte ovde:

>> Poklanjamo tri Globaltel.rs SIM kartice sa 8 GB interneta! <<

Procedura podešavanja internet parametara za Globaltel.rs mrežu je iznenađujuće jednostavna, a evo kako izgleda:

1. Pristupite podešavanjima vašeg telefona.



2. Zatim pronađite i pristupite kategoriji “Mreža i Internet”.

3. Sada treba da pristupite kategoriji “Mobilna mreža”.



4. Ako imate DualSIM telefon, vi dodirnite na isečak gde piše “Globaltel”. Ispod tog isečka će se nizati razne opcije i kategorije, a ona kojoj vi treba da pristupite je “Imena pristupnih tačaka” (eng. apn).

5. U našem primeru već postoji kreirana pristupna tačka. Međutim, na vašem telefonu je neće biti te treba da dodirnete na “+” taster ili “Dodaj” taster, sve zavisi koji telefon imate i koja verzija Android-a ga pokreće. Uglavnom, suština je ista.



6. Iako sama stranica sa opcijama za podešavanje parametara pristupne tačke ima gomilu opcija i funkcija, ono što ćete vi menjati je “Naziv” i “Naziv pristupne tačke”. Dakle, samo prve dve opcije.

7. Kako u prvoj, tako i u drugoj kategoriji treba da unesete sledeće: “globaltel” Da, samo to i ništa više!

8. Na kraju dodirnite na "tri tačkice" taster koji je smešten u gornjem desnom uglu ekrana i sačuvajte izmene, odnosno sačuvajte kreiranje nove pristupne tačke. Ova pristupna tačaka je vama možda bolje znana kao APN (skr. access point name).

To je to! Uspešno ste podesili internet na svom telefonu! Ukoliko se odmah ne pojavi ona mala 3G / 4G ikonica koja zapravo signalizira konekciju sa internetom, onda samo restartujte telefon kako bi se parametri primenili.