Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pokrenuti Google pomoćnika pomoću Siri-a?

Kako pokrenuti Google pomoćnika pomoću Siri-a?

Ako koristite iPhone, ali više volite Google pomoćnika u odnosu na Siri, ne brinite, moguće je pokrenuti ga uz lako podešavanje njegove aplikacije. Evo na koji način.

Na iPhone i iPad uređajima Google pomoćnik je dostupan na sledećim jezicima: arapski, bengalski, vijetnamski, gudžarati, danski, engleski, indonežanski, italijanski, japanski, kanada, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), korejski, malajski, marati, nemački, norveški, poljski, portugalski (Brazil), portugalski (Portugalija), ruski, tajlandski, tamilski, telugu turski, urdu, francuski, hindi, holandski, švedski i španski. Uskoro stiže još jezika. 

 



Imajte na umu da bi Google Pomoćnik radio na vašem uređaju morate imati verziju iOS-a 11 ili noviji. Za početak, ako nemate aplikaciju Google pomoćnik, možete je besplatno preuzeti iz App Store-a sa lina ispod.

>> Google pomoćnik - App Store <<

  1. Nakon završene instalacije pokrenite aplikaciju Google Pomoćnik. 

  2. Dodirnite dugme „visual snapshot“ u donjem levom uglu ekrana. (Izgleda kao delimični pravougaonik sa linijama koje zrače iz njega.)

    Tap the "visual snapshot" button

  1. Na ovom ekranu pronađite odeljak u kojem piše „Add “Ok Google” to Siri“ i dodirnite dugme „Add to Siri“. Ponekad se ova poruka pojavi tek nakon što odbacite druga obaveštenja na ovom ekranu.

    Tap "Add to Siri"

  1. Na sledećoj strani videćete pregled prilagođene fraze koja će biti dodata u Siri. Objašnjava da će kada kažete „Ok Google“ izvršiti akciju „Hey Google“. Dodirnite „Add to Siri“.

    Tap "Add to Siri"



  1. Nakon toga, svaki put kada pokrenete Siri, recite „Ok Google“. Siri će pitati: „Šta želite da pitate Google?“(eng. What do you want to ask Google)

    When you say "OK Google" to Siri, you'll see the "What do you want to ask Google?" prompt.

  1. Izgovorite svoju komandu ili pitanje i Siri će ih automatski proslediti do Google pomoćnika. Rezultate ćete videti kada se aplikacija Google pomoćnik pojavi na ekranu.

    Google Assistant Results

  1. Odatle možete ponovo da zatražite dodirivanjem dugmeta mikrofona u aplikaciji Google pomoćnik ili pokretanjem Sirija i izgovaranjem „Ok Google“.

To je to. Uživajte u korišćenju Google pomoćnika na vašem iPhone-u.